25 / 33

    Žemlovka

    INGREDIENCIE
    2 vianočky

    ZMES NA NAMÁČANIE
    1 vajíčko
    3žĺtky
    50g kryštálového cukru Castello
    50g rozpusteného masla Pilos + na vymazanie formy 300ml plnotučného mlieka Pilos
    300ml smotany na šľahanie Pilos (33%)

    TVAROHOVÁ NÁPLŇ
    500 g jemného hrudkovitého tvarohu Pilos
    2žĺtky
    50g práškového cukru Castello

    JABLKOVÁ NÁPLŇ
    4 veľké jablká
    šťava z 1/2 citróna
    40g škoricového cukru
    50g hrozienok Belbake namočených v 50 ml tuzemáku Alliance

    SNEH
    5 bielkov
    100g kryštálového cukru Castello
    80g mletých vlašských orechov Alesto

    28. máj 2019

    Zapekaciu misu vymažeme maslom. Vianočku nakrájame na krajce, namáčame do mliečnej zmesi a uložíme na dno zapekacej misy. Na ňu navrstvíme jablkovú náplň, ďalšiu vrstvu vianočky namočenej v mliečnej zmesi a pridáme tvarohovú náplň, ktorú prikryjeme poslednou vrstvou namočenej vianočky. Žemľovku pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C približne 45 minút.

    ORECHOVÝ SNEH

    Bielky vyšľaháme s kryštálovým cukrom dotuha. Ručne primiešame mleté orechy. Orechový sneh navrstvíme na žemľovku 10 minút pred koncom pečenia a ďalej zapekáme pri 180 °C.

    SERVÍROVANIE

    Žemľovku necháme pred servírovaním mierne vychladnúť.

    28. máj 2019