Zapekaciu misu vymažeme maslom. Vianočku nakrájame na krajce, namáčame do mliečnej zmesi a uložíme na dno zapekacej misy. Na ňu navrstvíme jablkovú náplň, ďalšiu vrstvu vianočky namočenej v mliečnej zmesi a pridáme tvarohovú náplň, ktorú prikryjeme poslednou vrstvou namočenej vianočky. Žemľovku pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C približne 45 minút.
ORECHOVÝ SNEH
Bielky vyšľaháme s kryštálovým cukrom dotuha. Ručne primiešame mleté orechy. Orechový sneh navrstvíme na žemľovku 10 minút pred koncom pečenia a ďalej zapekáme pri 180 °C.
SERVÍROVANIE
Žemľovku necháme pred servírovaním mierne vychladnúť.
Žemlovka
INGREDIENCIE
2 vianočky
ZMES NA NAMÁČANIE
1 vajíčko
3žĺtky
50g kryštálového cukru Castello
50g rozpusteného masla Pilos + na vymazanie formy 300ml plnotučného mlieka Pilos
300ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
TVAROHOVÁ NÁPLŇ
500 g jemného hrudkovitého tvarohu Pilos
2žĺtky
50g práškového cukru Castello
JABLKOVÁ NÁPLŇ
4 veľké jablká
šťava z 1/2 citróna
40g škoricového cukru
50g hrozienok Belbake namočených v 50 ml tuzemáku Alliance
SNEH
5 bielkov
100g kryštálového cukru Castello
80g mletých vlašských orechov Alesto