janocka
3. sep 2012

Zdravá torta (nielen) pre deti

Chrumkavý ovsený koláč s jablkami

Suroviny na cesto:

50g lieskových orechov + ďalšie na ozdobu;

200g ovsených vločiek v biokvalite;

50g hladkej celozrnnej špaldovej múky;

štipka morskej soli;

100 ml javorového sirupu;

100 ml za studena lisovaného oleja.

Suroviny na jablkovú náplň

 600g očistených jabĺk;

2-3 lyžice oleja;

2-3 lyžice javorového sirupu;

Suroviny na puding:

 500 ml ovseného mlieka;

5 lyžíc javorového sirupu;

1 sáčok bio vanilkového pudingového pášku

Príprava

1. Lieskové orechy nasucho opražte na panvici.

Rozmixujte ich spolu s ovsenými vločkami najemno a zmes zmiešajte s múkou a soľou. Zvlášť vyšľahajte javorový sirup so slnečnicovým olejom. Vlejte zmes sirupu a oleja k suchým ingredienciám a vypracujte súdržné cesto. Podľa potreby pridávajte vodu; väčšinou by mali stačiť 2 - 3 lyžice. Nechajte 10 min. odpočinúť.

2. Cestom vyložte koláčovú formu o priemere 25 - 30 cm a pečte asi pol hodinu pri 180 stupňoch dozlata. Vyberte cesto z rúry a nechajte vychladnúť. Jablká nakrájajte na malé kocky. Potom na masle poduste malé kocky jabĺk osladené javorovým sirupom a to tak, aby ľahko zozlatli, ale ešte držali tvar. Rovnomerne ich rozložte na vychladený korpus.

3. Ovsené mlieko, javorový sirup a pudingový prášok varte za stáleho miešania do zhustnutia.Výsledným krémom polejte jablká na korpuse. Potom koláč dajte vychladnúť a po stuhnutí vrchnej vrstvy ozdobte opraženými lieskovými orechmi

janocka
autor

@estterka tak, a mozes testovat 🙂

3. sep 2012

@janocka super,vdaka,iste otestujem najblizsie dni 😅

3. sep 2012

Mnam 🙂

4. nov 2012

Začni písať komentár...

Odošli