@satky123 áno, zvracanie a teda s ním spojené kyslé prostredie, môže zvýšiť kazivosť zubov. Mliečne výrobky sú super, lebo okrem vápnika sú bohatým zdrojom aj iných minerálov. No toho vápnika tam nie je až tak veľa, ako keď si ho dáš v tabletovej forme. No a práve v tehotenstve a v období dojčenia by sme mali dbať na dostatok vápnika, aby sa nám to neskôr neodrazilo negatívne na kostiach a zuboch. A aby sa dostal vápnik tam kam má - teda kosti a zuby, je potrebné prijať aj dostatok vitamínu K2.
Keď som bola na dentálnej hygiene a spomenula som, že si dávam vápnik aby som predchádzala kazom, tak mi bolo povedané, že kazivosť v tehotenstve sa predovšetkým spája so stravou a kyselinami-vracanie... a aj internistka povedala, aby som tabletkový vápnik nahradila radšej mliečnymi výrobkami...