Príjemné popoludnie, dámy. Rada by som sa s vami podelila o ďalší môj obľúbený recept.
    Paštéta z hydinovej pečene s celozrnnou bagetou. Mňam 🙂

    Ingrediencie:
    25 ml olivového oleja
    200 g mrkvy
    200 g cibule
    100 g slaniny
    3 strúčiky cesnaku
    trochu koňaku
    600 g pečene hydinovej
    tymian
    zelená cibuľka
    150 g masla
    250 ml slepačieho vývaru

    Najskôr si udusíme cibuľu s mrkvou na olivovým oleji do mäkka. Cca 15 minút. Cibuľku máme nakrájanú na jemné kocky a mrkvu nastrúhanú na strúhadle. Potom pridáme slaninku na kocky, cesnak, koňak , tymian a zelenú cibuľku. To popražíme 3 minútky. Nakoniec pridáme nadrobno nakrájanú kuraciu pečeň a restujeme tak 2 - 3 minútky. Zalejeme vývarom a 20 minút necháme dusiť. Pred dodusením dbáme na to, aby sa nám odparila prebytočná voda. Necháme vychladnúť. Potom rozmixujeme, dochutíme a nakoniec primiešame maslo. Veľmi chutná je k tomu cibuľová marmeláda. Na jemné rezančeky nakrájame cibuľu, opražíme na horúcom olivovom oleji dozlatista, potom znížime teplotu, pridáme maslo a pražíme ďalších 5 minút. Keď je cibuľa mäkká, pridáme cukor a červené víno, a necháme odpariť. Podávame s celozrnnou bagetou.