Priprava: - maso v celku osolit, mleta rasca a vegeta /male casti tie vacsie kusky zeleniny skor horia/ - pomalicky nechame zatiahnut s kazdej strany maso ktore pusta stavu ta hnedne a prichytava sa na hrniec - vzdy ked masko obratime z druhej strany kladieme maso na to iste miesto aby prichytena stava cize vypek nebol na suchu ale prilozene masom. - osmahnute a zatiahnute maso vyberieme a do vypeku dame cibulu premiesame pridame deco vody a krasne sa nam hneda stava cize vypek uvolny zo spodu hrnca a zafarbi cibulu vypekom. Vypek je najlepsia chut omacky. - podlejeme vodou pridame vegetu /vacsie casti zeleniny/ sol a dusime maso. - ja som na foto pridala huby mozme takto urobit svieckovu - pridame korenovu zeleninu, hlivu. /ked davam malemu omacku prelievam cez sitko huby mu nedavam. - po uvareni maso vyberieme a zahustime zatrepkou - zatrepka - voda studena, polohruba muka / zahustujem s polohrubou vsetky omacky a polievky lebo hladka podporuje produkciu zaludocnej stavy/ - podla toho ake jedlo pripravujeme pridame smotanu, mlieko.....
Priprava:
- maso v celku osolit, mleta rasca a vegeta /male casti tie vacsie kusky zeleniny skor horia/
- pomalicky nechame zatiahnut s kazdej strany maso ktore pusta stavu ta hnedne a prichytava sa na hrniec - vzdy ked masko obratime z druhej strany kladieme maso na to iste miesto aby prichytena stava cize vypek nebol na suchu ale prilozene masom.
- osmahnute a zatiahnute maso vyberieme a do vypeku dame cibulu premiesame pridame deco vody a krasne sa nam hneda stava cize vypek uvolny zo spodu hrnca a zafarbi cibulu vypekom. Vypek je najlepsia chut omacky.
- podlejeme vodou pridame vegetu /vacsie casti zeleniny/ sol a dusime maso.
- ja som na foto pridala huby mozme takto urobit svieckovu - pridame korenovu zeleninu, hlivu. /ked davam malemu omacku prelievam cez sitko huby mu nedavam.
- po uvareni maso vyberieme a zahustime zatrepkou
- zatrepka - voda studena, polohruba muka / zahustujem s polohrubou vsetky omacky a polievky lebo hladka podporuje produkciu zaludocnej stavy/
- podla toho ake jedlo pripravujeme pridame smotanu, mlieko.....