@chrumka0203 prvé jedia oči😉
@janasofi Áno, to je pravda. Mňa zaujal ten nápad. Ja som doteraz do polievky vždy syr strúhala. Takže vďaka za inšpiráciu
@chrumka0203 syr sa roztopí a smažené guličky ostanú chrumkavé 😁
@janasofi mne zas chutia tie gulky najviac ked sa rozmocia a polievka vdaka nim este viac zhustne. 🙂
@danielinaa Ja robievam hustejšiu na masle orestujem cibuľu pridám pokrájaný hlub brokolice 1 zemiak keď je všetko mäkké zmixujem, pridám soľ, korenie, ružičky brokolice a zemiaky uvaríme do mäkka😁 u nás takto TOP
@janasofi ty davas aj hlub? Ja len ruzicky, hlub som doteraz vyhadzovala. Normalne sa da a je dobry?
@danielinaa v kuchárka píšu 👍
Čistenie a krájanie brokolice
Z brokolice odlomíme všetky lístky a tiež nažltnuté či roztvorené ružičky. Brokolicové ružičky s tenkou stonkou odlomíme od tvrdého hlúbu. Hrubý hlúbik, stonka býva dosť drevnatá, preto je lepšie ju pred varením olúpať, prípadne nakrájať na menšie kúsky. Tenké stonky odrežeme od ružičiek alebo dole narežeme a stiahneme šupku až k ružičke. Olúpané stonky sú veľmi jemné, môžeme ich jesť spolu s ružičkami. Veľké brokolicové ružičky rozpolíme pozdĺžne. Dbáme na to, aby sme všetko mali nakrájané všetko na rovnako veľké kúsky. Pri varení na nám tak rovnomerne uvaria.
Krásne na servírované