2 / 56
    cuketové lasagne bez múky

    Cuketové lasagne
    Recept:
    (Hlboký malý plech)
    4 stredne veľké cukety nakrájať na plátky 0,5cm posolit,aby sme dostali preč prebytočnu vodu.
    Asi kilo mletého hovädzieho mäsa deň vopred zmiešame so soľou,korením,oregánom,olivovým olejom. Necháme odležat cez noc. Potom si mäso orestujeme na ghee alebo inom tuku a pridáme k nemu 2dl hustého pretlaku z paradajok. Varíme asi hodinu a vodu redukujeme na minimum. Odstavime a pridáme 2čl medu alebo iného sladidla. Vyrovná to kyslú chut paradajok.
    "bešamel bez múky"
    4dl mlieko+2 PL kukur. škrobu+soľ,korenie,sušený cesnak,100g strúhaný syr.
    Spolu uvaríme

    Na plech ukladáme plátky cukety,mäso,bešamel. Urobíme z toho asi 3 vrstvy a zakončíme bešamelom. Zapečieme v rúre na 220 st asi 30min.
    Je to dosť šťavnaté. Vychladnute to drží lepšie tvar.
    Jeme iba tak alebo si k tomu dáme hrianky z bielkovinového chleba alebo čerstvý šalát

    24. máj 2016