Minulý rok som skúšala pečený jahodový džem s brezovým cukrom. Môžem iba odporúčať, žiadne špliechanie, dokopy som to v tej rure miesala asi 6x. Jahody som si mixla ponorným mixérom a naliala na pekáč. "Piekla" som to zo začiatku na 180 neskor na 160. Voda sa postupne vyparovala, ku koncu som pridala brezový cukor (každy podla chuti) ale asi na liter jahod 200g br.cukru. Ked to malo konzistenciu džemu vytiahla som z rúry a vmiešala este praskový vit C-kys.ascorbovu asi 1/4 čl na kilo. Naliala som do umytých sklíčok, zavrela viečkom, otocila naopak a nechala som to vychladnúť pod kuch.utierkou. Pridávam vám fotku konzistencie džemu. Dnes robím tak isto ale z čerešní
Minulý rok som skúšala pečený jahodový džem s brezovým cukrom. Môžem iba odporúčať, žiadne špliechanie, dokopy som to v tej rure miesala asi 6x. Jahody som si mixla ponorným mixérom a naliala na pekáč. "Piekla" som to zo začiatku na 180 neskor na 160. Voda sa postupne vyparovala, ku koncu som pridala brezový cukor (každy podla chuti) ale asi na liter jahod 200g br.cukru. Ked to malo konzistenciu džemu vytiahla som z rúry a vmiešala este praskový vit C-kys.ascorbovu asi 1/4 čl na kilo. Naliala som do umytých sklíčok, zavrela viečkom, otocila naopak a nechala som to vychladnúť pod kuch.utierkou. Pridávam vám fotku konzistencie džemu. Dnes robím tak isto ale z čerešní