Suroviny 300 g cvikla nastrúhaná na jemno 100 ml olej alebo maslo roztopene 150 g cukor trstinovy 250 ml mlieko (ja som dala acidko) 200 g múka špaldová celozrnná hladká 1 bal prášok kypriaci, 1vajce 3 PLkarob (kakao) Poleva: 2 ČLkokosový olej 100 gčokoláda 70%
na ozdobuorechy vlašské orechy Postup prípravy receptu: Najprv som nastrúhala cviklu najemno. V druhej mise som vyšľahala olej/maslo s cukrom a vajíčkom. Postupne som pridávala a zašľahávala mlieko, múku, prášok, kakao. Nakoniec som vmiešala cviklu. Dno tortovej formy som vytrela kokosovým olejom a hrubou mukou. Zmes som naliala do formy a piekla vo vyhriatej rúre na 175°C necelú hodinku. Po vybratí z rúry som koláč nechala niekoľko minút odpočívať. Vrch som natrela barackovým lekvárom. Poliala rozpustenou čokoládou s kokosovým olejom. Dozdobila na sucho opečenými orechami a dala do chladničky
Suroviny
300 g cvikla nastrúhaná na jemno
100 ml olej alebo maslo roztopene
150 g cukor trstinovy
250 ml mlieko (ja som dala acidko)
200 g múka špaldová celozrnná hladká
1 bal prášok kypriaci, 1vajce
3 PLkarob (kakao)
Poleva:
2 ČLkokosový olej
100 gčokoláda 70%
na ozdobuorechy vlašské orechy Postup prípravy receptu:
Najprv som nastrúhala cviklu najemno.
V druhej mise som vyšľahala olej/maslo s cukrom a vajíčkom. Postupne som pridávala a zašľahávala mlieko, múku, prášok, kakao. Nakoniec som vmiešala cviklu.
Dno tortovej formy som vytrela kokosovým olejom a hrubou mukou.
Zmes som naliala do formy a piekla vo vyhriatej rúre na 175°C necelú hodinku. Po vybratí z rúry som koláč nechala niekoľko minút odpočívať.
Vrch som natrela barackovým lekvárom. Poliala rozpustenou čokoládou s kokosovým olejom. Dozdobila na sucho opečenými orechami a dala do chladničky