Moravské koláče so špaldovej múky s domácim slivkovým lekvárom plnené tvarohom
Cesto na moravské koláče: 150g hladka biela špaldová múka, 350g hladká celozrná špaldová múka, 300ml voda, 1 vajce, 40g brezový/kokosový cukor, 2 PL hnedý trstinový cukor, sol, 40g roztopené maslo, 20g droždie. Všetky suroviny spolu zmiešať a vypracovať na nelepivé cesto, necháť kysnúť.
Plnka: 500g hrudkovitý tvaroh osladený brez.cukrom/kokosovým/medomVrchná plnka: 400g kvalitný slivkový lekvár ktorý nevytečie.Posýpka: 4 PL polohr.spaldova muka, 2 PL mletý cukor brezový/kokosový, 2 PL roztopene maslo
Pečieme asi 25min pri 200st
Moravské koláče so špaldovej múky s domácim slivkovým lekvárom plnené tvarohom
Cesto na moravské koláče: 150g hladka biela špaldová múka, 350g hladká celozrná špaldová múka, 300ml voda, 1 vajce, 40g brezový/kokosový cukor, 2 PL hnedý trstinový cukor, sol, 40g roztopené maslo, 20g droždie. Všetky suroviny spolu zmiešať a vypracovať na nelepivé cesto, necháť kysnúť.
Plnka: 500g hrudkovitý tvaroh osladený brez.cukrom/kokosovým/medom
Vrchná plnka: 400g kvalitný slivkový lekvár ktorý nevytečie.
Posýpka: 4 PL polohr.spaldova muka, 2 PL mletý cukor brezový/kokosový, 2 PL roztopene maslo
Pečieme asi 25min pri 200st