27 / 56
    Moravské koláče so špaldovej múky

    Moravské koláče so špaldovej múky s domácim slivkovým lekvárom plnené tvarohom

    Cesto na moravské koláče: 150g hladka biela špaldová múka, 350g hladká celozrná špaldová múka, 300ml voda, 1 vajce, 40g brezový/kokosový cukor, 2 PL hnedý trstinový cukor, sol, 40g roztopené maslo, 20g droždie. Všetky suroviny spolu zmiešať a vypracovať na nelepivé cesto, necháť kysnúť.

    Plnka: 500g hrudkovitý tvaroh osladený brez.cukrom/kokosovým/medom
    Vrchná plnka: 400g kvalitný slivkový lekvár ktorý nevytečie.
    Posýpka: 4 PL polohr.spaldova muka, 2 PL mletý cukor brezový/kokosový, 2 PL roztopene maslo

    Pečieme asi 25min pri 200st

    21. feb 2016