20 / 23
    Dukátové buchtičky, kváskové.
    jameena
    autor

    Recept na univerzálne cesto mám odtiaľto: https://www.zosrdcadohrnca.sk/2019/06/09/univer...

    24. okt 2020
    jameena
    autor

    Použila som lievitto madre, cesto išlo na celú noc do chladničky. Ráno som ho rozvaľkala, preniesla na plech a stierkou namáčanou v roztopenom masle nakrájala na kocky. Druhé kysnutie cca 1,5 hodiny. Pred upečením som potrela žĺtkom s trochou mlieka. Piekla som 200°C 10 minút plus ďalších 10 na 180°C. Viac nie, aby nevyschli. Po vytiahnutí potieram zohriatym mliekom s trochou masla. Zostanú vláčne aj na druhý deň. Čo nezjeme zvyknem ešte aj zamraziť.
    Vanilkový krém varím zo Zlatého klasu, mlieka, cukru - pomer podľa údajov na obale, plus kúsok vanilky, trochu rumu/rumovej esencie a citrónovej kôry.

    24. okt 2020