🥄Špargľová polievka🥄 1 lyžica masla 1 menšia alebo 1/2 väčšej cibule zväzok zelenej špargle 2 zemiaky Soľ, čierne korenie 1-2 litre zeleninového vývaru, prípadne vody 2dl mlieka alebo smotany Trochu jarnej cibuľky, prípadne póru
Na masle speníme na jemno nakrájanú cibuľu, pridáme ošupanú a na malé kolieska nakrájanú špargľu (hlavičky odložiť na neskôr). Pridáme postrúhaný zemiak, ochutíme soľou a čiernym korením, zalejeme vývarom/vodou, povaríme 15 minút. Vlejeme mlieko alebo smotanu, vložíme hlavičky špargle a nasekanú jarnú cibuľku a už len krátko prevaríme.
🥄Špargľová polievka🥄
1 lyžica masla
1 menšia alebo 1/2 väčšej cibule
zväzok zelenej špargle
2 zemiaky
Soľ, čierne korenie
1-2 litre zeleninového vývaru, prípadne vody
2dl mlieka alebo smotany
Trochu jarnej cibuľky, prípadne póru
Na masle speníme na jemno nakrájanú cibuľu, pridáme ošupanú a na malé kolieska nakrájanú špargľu (hlavičky odložiť na neskôr). Pridáme postrúhaný zemiak, ochutíme soľou a čiernym korením, zalejeme vývarom/vodou, povaríme 15 minút. Vlejeme mlieko alebo smotanu, vložíme hlavičky špargle a nasekanú jarnú cibuľku a už len krátko prevaríme.