14 / 23
    Špargľová polievka
    jameena
    autor

    🥄Špargľová polievka🥄
    1 lyžica masla
    1 menšia alebo 1/2 väčšej cibule
    zväzok zelenej špargle
    2 zemiaky
    Soľ, čierne korenie
    1-2 litre zeleninového vývaru, prípadne vody
    2dl mlieka alebo smotany
    Trochu jarnej cibuľky, prípadne póru

    Na masle speníme na jemno nakrájanú cibuľu, pridáme ošupanú a na malé kolieska nakrájanú špargľu (hlavičky odložiť na neskôr). Pridáme postrúhaný zemiak, ochutíme soľou a čiernym korením, zalejeme vývarom/vodou, povaríme 15 minút. Vlejeme mlieko alebo smotanu, vložíme hlavičky špargle a nasekanú jarnú cibuľku a už len krátko prevaríme.

    3. jún 2020