*Ražno-ovsená tehlička z kvásku* Rozkvas: 100g vody 100g ražnej múky 1PL ražného kvásku Nechať zdvojnásobiť objem (6-12 hodín podľa teploty).
Následne k rozkvasu pridať: 300g ražnej múky 150g ovsenej múky / mletých ovsených vločiek 100g pšeničnej chlebovej múky 50g mletých slnečnicových semienok 350g vody 1 ČL soli 1 ČL Sladenka (nemusí byť) 50g lievitto madre (nemusí byť) Zmiešať všetko poriadne dokopy, ale NEMIESIŤ, poprekladať zo všetkých strán. Nechať vykysnúť 2-3 hodiny do zdvojnásobenia objemu. Následne cesto na naolejovanej podložke poprekladať a stočiť do tvaru bochníka. Vložiť do nádoby na pečenie a nechať v chlade najlepšie cez noc finálne kysnúť. Ráno upiecť (230°C 15 minút + 190°C 25 minút, resp. kým neznie po zaklopaní duto).
*Ražno-ovsená tehlička z kvásku*
Rozkvas:
100g vody
100g ražnej múky
1PL ražného kvásku
Nechať zdvojnásobiť objem (6-12 hodín podľa teploty).
Následne k rozkvasu pridať:
300g ražnej múky
150g ovsenej múky / mletých ovsených vločiek
100g pšeničnej chlebovej múky
50g mletých slnečnicových semienok
350g vody
1 ČL soli
1 ČL Sladenka (nemusí byť)
50g lievitto madre (nemusí byť)
Zmiešať všetko poriadne dokopy, ale NEMIESIŤ, poprekladať zo všetkých strán. Nechať vykysnúť 2-3 hodiny do zdvojnásobenia objemu. Následne cesto na naolejovanej podložke poprekladať a stočiť do tvaru bochníka. Vložiť do nádoby na pečenie a nechať v chlade najlepšie cez noc finálne kysnúť. Ráno upiecť (230°C 15 minút + 190°C 25 minút, resp. kým neznie po zaklopaní duto).