@mobilka5 nech sa páči ;)
150 g mandľovej múčky
150 g práškového cukru
55 g vaječných bielkov izbovej teploty
42 g vody
150 g kryštálového cukru
55 g vaječných bielkov izbovej teploty
Štipku soli
Bielky rozdeliť na polovicu...s jednou polkou zmiešať práskový cukor a múku (preosiaté). Vytvorí sa hmota podobná marcipánu. Druhú polovicu so soľou vyšľahať sneh. Pripraviť si cukrový rozvar z kryšt. cukru a vody. Ked dosiahne teplotu 118°C pomaly zašľahať do snehu a šľahať kým zmes neochladne. Potom zmiešať s mandľovou časťou,prípadne pridať farbivo. Miešať kým hmota nemá konzistenciu ,,tekutej lávy,,. Potom uz len šup do vrecka a nastriekať na plech,poriadne pobúchať a piecť. Ja pečiem pri 150 °C cca 15-17min
Prosím receptik