112 / 115
    http://zeny.e15.cz/clanek/pro-zdravi/med-a-skorice-zarucene-pomohou-pri-nachlazeni
    jajatko
    autor

    Med ako vynikajúci prostriedok na hojenie rán a vredov pre antibakteriálne účinky spomínajú už Egypské rukopisy z roku 2000 pre Kristom. Jeho liečebné schopnosti uznávali aj anticky Gréci a po nich Rimania. Aj naši predkovia sa posilňovali medovinou a využívali med ako domácu medicínu. Už vtedy vedeli že med ma pozitívne účinky na zažívací trakt človeka. Je oveľa zdravší ako cukor a jeho využitie je naozaj široké Med obsahuje takmer všetky minerály. Alergie pri používaní medu sa vyskytujú veľmi zriedkavo, lebo ide o prírodný produkt. Včela je akýmsi biologickým filtrom. Keď sa pri zbere otrávi toxickou latkou, nedoletí do úľa ale po ceste umiera.
    Med môže zničiť a sfalšovať jedine človek tužiaci po zisku
    Pôvod škorice môžeme hľadať v Indii. Toto voňavé korenie je obľúbené nie len v kuchyni, ale svoje nenahraditeľné miesto ma aj v ľudovom liečiteľstve
    Kedysi dávno v Čine vyvažovali škoricu zlatom, v Egypte ju používali pri balzamovaní, Arabi ju využívali na tlmenie bolesti a pri náboženských obradoch
    Pálenie škorice, alebo jej pridávanie do jedál a dá vín, poznávali aj v starom Ríme. Do Európy sa dostal vďaka Benátčanom. S jej obchodovaním sa im darilo, pretože ľudia už v tých časoch zistili, že škorica podporuje trávenie, prinavracia chuť do jedla, zabanuje nadúvaniu , pôsobí proti hnačke a rannej nevoľnosti tehotenstve, urýchľuje uzdravovanie pri horúčkovitých ochoreniach, ma dezinfekčné účinky.
    Viac účinných látok obsahuje Cejlónska škorica, pochádzajúca z vysokého škoricovníka. Čínska, ktorá pochádza z menších krikov na liečenie nie je príliš vhodná a používa sa viac na prípravu pokrmov.
    Ak si chcete pochutnať na škorici mali by ste si ju mlieť pred použitím a nie kupovať úž pomletú vo vrecúškach OCHORENIE SRDCA Zmiešajte med s mletou škoricou a natrite na chlieb miesto marmelády. Ak si takýto chlebík budete dávať na raňajky pravidelne, zníži hladinu cholesterolu a ochráni vás pred infarktom.

    ARTRITÍDA 2 PL medu 1 ČL škorice rozpustite v šálke horúcej vody a pite pravidelne ráno a večer. Pomáha liečiť a pozbaví bolestí.

    INFEKCIA MOČOVÉHO MECHÚRA 2 PL medu a 1 ČL škorice rozpustite v pohári vlažnej vody a vypite.

    BOLESŤ ZUBOV Pomiešajte 1 PL škorice a 5 PL medu. Aplikujte 3x na boľavý zub a bolesti sa zbavíte.

    CHOLESTEROL 2 PL medu a 3 ČL škorice rozmiešajte v 2 dcl teplej vody. Ak máte zvýšený cholesterol, užívajte 3x denne. Na zníženie jeho hladiny v šak zaberá aj čistý med.

    ŤAŽKÝ ŽALÚDOK Pred každým jedlom zmiešajte1 ČL škorice a 2 PL medu a zjedzte. Zabránite tak prekysleniu žalúdka.
    KOŽNÉ INFEKCIE Med a škorica sa môžu nanášať aj na miesta postihnuté ekzémami. Dokážu však zahojiť aj pásové opary kožné infekcie.

    CHUDNUTIE Každé ráno 30 minút pred raňajkami ešte na hladný žalúdok vypite šálku medu so škoricou (2 PL medu 1 ČL škorice rozpustite v šálke horúcej vody). Ak budete tento nápoj piť pravidelne, dokážete nielen schudnúť, ale svoju váhu si aj udržať, pretože med zabraňuje usadzovaniu tukov.

    CHRONICKÁ ÚNAVA 1 PL medu a 1 ČL škorice zmiešajte s horúcou vodou a pite niekoľko denne okolo 15-stej hodiny.

    Med ochraňuje žalúdok pred tvorbou vredov a lieči niektoré jeho choroby. Dokáže uvoľniť bolesti. Je dobrý na posilnenie imunitného systému, pretože objavuje mnoho vitamínov a železa. Posilňuje biele krvinky a tak dokáže ochrániť organizmus pred vírusmi a baktériami

    16. feb 2013