@ingulienocka
Páči sa....
250 g múka hladká
125 g múka polohrubá
125 g múka ražno-pšeničnej chlebová
300 ml mlieko vlažné
25 g maslo
15 g soľ
10 g droždie čerstvé
5 g cukor
Na posypanie-mak,sezamové alebo ľanové semienka,hrubozrnná soľ...
Urobiť klasický kvások, pridať do ostatných surovín..vymiesiť..Rozdelila som ho na 12 častí.Z každého som spravila guľku. Uložila som ju na plech vystlaný fóliou na pečenie.Na plechu som guľky sploštila. Zakryla som ich utierkou a nechala 10 minút odpočívať.Po 10 minútach som tvorítkom spravila zárezy. Cesto už vyzerá ako kaiserka. Otočila som ich zárezmi dole a nechala 15 minút kysnúť.Po 15 minútach som ich znovu otočila zárezmi hore. Natrela som ich nie vajíčkom ale len bielkom , ktoré mi zostalo z iného receptu.Posypala som ich ľanovými a sézamovými semenami . Nakoniec som pridala morskú hrubozrnnú soľ. Rúru som vyhriala na 220 °C. Piekla som ich asi 12 minút.Treba sledovať rúru . Čas pečenia je len orientačný, lebo každá rúra inak pečie.
Prajem príjemné pečenie 🙂
Receptik prosiiiim