Írsky špaldový chlebík
Suroviny 450 g múka špaldová hladká, 1 ČL, soľ, 1 ČL cukor kryštálový, 1 ČL sóda bikarbóna
500 ml (jogurt grécky hustý)
jogurt biely neochuteny
Postup prípravy
1.Do vandlíka preosiatu špaldovú múku, cukor, soľ a soda bicarbonu.
2.Pridat hustý biely jogurt, najlepšie hustý jogurt gréckeho typu ale kvalitný!
3.zmes začať jemne premiešavať vidličkou, kým sa nespoji v hladké, polomäkké, lesklé cesto, ktoré potom jemne vytvarovat do guľatého bochníka. V žiadnom prípade sa nesmie vypracovávať a vonkoncom sa nesmie miesiť!!! 😋
4. Pomúčenými rukami preniesť do jenskej misy, vystlanu pečiacim papierom, cesto trošku lepí.
5. Vrch cesta sa ma posypat 3 PL špaldovej múky, ja nedávam
6. Piect v trúbe vyhriatej na 190 stupňov C 50 minút.
7. Nechat úplne vychladnúť na mriežke
Upozorňujem: bod v je skúška silnej vôle pri tej vôni 🤗
Dobrú chuť
Poprosim recept