Ja tiež sa učím jesť pohanku a nie a nie ju varenú dať,normálne minule som ju dala do zeleninovej polievky namiesto vločiek ovs.,alebo cestoviniek,no a nemohla som to dojesť,ešte že deti neprotestovali a zjedli🙂........ale ja som prišla,zase na to,že keď namočím na chvíľku pohankové vločky do deci domáceho jablkového džúsu/śťavy/,pekne zmeknú,pridám si potom nastrúhané jabĺčko,trošku nastrúhanej cukiny,spolu to potom mixnem,prípadne dochutím jav.sirupom/ale vačšinou nieje treba/ a pohánkovo-jablkovo-cukinový puding na raňajky hotový,normálne som s chuťou zjedla,ani ako keby to pohanka nebola🙂
no mne tam vobec nevadila,skus naprv bez cukiny,ja ju dávam v polovičnom pomere ku jabĺčku,takže tam jablko s jablkovým džúsom ju prebije....
uz som aj ja namotana na tieto ranajky🙂) raz som odskusala a odvtedy to jem🙂
konecne som nasla sposob ako do seba dostat pohanku, nakolko vo varenej forme ma taku zvlastnu pachut. zakladny recept, ktory je mozne obohatit podla vlasnej fantazie:
3/4 hrnceka pohanky namocenej min. 12 hodin
2 banany
3 datle/ tomu zodpovedajuce mnozstvo hrozienok
kakao/karob
tahini/mandlove maslo