prosím ta, a tiež si nechala múku v mlieku niekoľko hodín? či len namiešala cesto a hneď robila? a žiadnu inú múku si nedávala? ja robievam totiž pohánkovo-špaldové, trošku hladkej ešte ,ale sa mi trhajú..keď pridám polohrubú klasickú, tak je to lepšie, no stále som neprišla na to, ako bez klasickej pšeničnej ich urobiť..ďakujem
@ivitom mne sa netrhaju ani ked ich robim zo spaldovej...ale mozno je to aj tym ze mne sa vacsinou tie palacinky podaria take hrube mozno robim hustejsie cesto. ale ano vecer som to zarobila a nechala som to do rana odstat...ono to cesto zmenilo tu konzustenciu stalo sa akoby hutnejsim. ja som to doteraz vzdy robievala priamo bez cakania, ale odteraz z bezlepkovej muky tie palacinky budem robit len tymto sposobom 🙂
zase dík, dobre vedieť, ja rada používam "alternatívne múky", teda tie, ktoré moja mamka nepoužíva, aj keď minule som u nej nechala špaldovú celozrnnú, asi 3 mesiace tam stála, a minule som skoro odpadla, keď nás privítala rebarborovým koláčom z tej múky, to bola taká mňamka, že sme sme sa predbiehali v jedení🙂 a nevedela som, že tie bezlepkové je lepšie nechať "odstáť", palacinky máme radi tenké, tak preto zas ja nerobím také hutné cesto, ale keď to nechám odstáť, tak uvidím, čo z toho bude..
Mňamky palacinky a ten jogurtík je naša 1🙂
povodny recept je tu: http://www.varimezdrave.cz/ryzove-palacinky-s-k...
ja som namiesto ryzovej dala pohankovu muku, robila som len zo 400 ml ovseneho mlieka a dala som necelych 300g muky aj tak to cesto bolo trosku huste. Musim sa pochvalit ze aj manzelovi chutili pricom on po novom zo zasady odmieta vyskusat moje zdrave sladkosti 😀 zjedol vsetko co sme mu nechali 🙂