Otázka mimo dušičiek..Ako upiecť v rúre jaternice a droby tak, aby nepukli? Už som skúsila asi všetko 😭

    mne nepuknú nikdy...
    pečiem len jadernice , nie droby - to nepoznám.
    teplota max. 180 st, a pomaly.

    1. nov 2023

    Jaternice treba popichat sparadlom pred pecenim na viac miestach. Nikdy mi nepuknu. To druhe nepoznam

    1. nov 2023

    Ja tiez jaternice popicham..ale niekedy prasknu. Treba piect na slabo cca 180°C

    1. nov 2023

    Ja pečiem na 160,pomaly

    1. nov 2023

    Mne prasknú vždy 🙈
    Aj v rúre pečené, aj na panvici opekané.

    Čo sú to droby ?

    1. nov 2023

    Poriadne popichať vidličkou, dať hneď do rúry, aby sa postupne zohrievali.
    Pečiem na 160 Stupňov
    Čo sú droby neviem

    1. nov 2023

    @patka06
    Zajtra vyskúšam tento postup 👍

    1. nov 2023

    @nyusika liptovska napodobnenina jaternic, huriek
    Je to udene mäso zemiaky a koreniny. Chuti to výborne

    1. nov 2023

    Jej, to mi ani nenapadlo, koľko ľudí nepozná droby 😍 Droby sú liptovská špecialita, vyzerajú ako jaternice, ale plnené sú zemiakovou plnkou, my ich máme radšej ako jaternice.

    1. nov 2023

    @pribinak o tomto som už počula, len nám pocit, že to bolo inak nazvané

    1. nov 2023

    @ibrunova ďakujem za vysvetlenie, nikdy som o takom jedle nepočula

    1. nov 2023

    @pribinak to nie je napodobenina, to je niečo iné.

    1. nov 2023

    @ibrunova ďakujem za vysvetlenie.
    Ja vlastne ani hurky (jaternice) nejem, tak ma takéto veci obchádzajú.

    1. nov 2023

    @nyusika neviem, ja poznám toto ako droby. Chuti to dobre

    1. nov 2023

    @ibrunova no bože, presne som vedela že sa niekto náramne múdry ozve
    Nevedelo má napadnúť slovo verzia, dala som napodobenina
    Snáď sa nikto z toho nezblazni 😳

    1. nov 2023

    U nás máme hurky, krvavničky, kóduš-káša (žobrácka kaša), tlačenku...

    1. nov 2023

    @nyusika droby nie sú produkt pri zabíjačke. Ale mi chute robíš mňam 😍

    1. nov 2023

    @pribinak ale zas, toto bola zbytočne nervózna reakcia 😉
    Lebo niekto, kto netuší, čo sú droby si na základe toho môže myslieť, že na Liptove nemajú jaternice, ale droby 😉

    1. nov 2023

    U nás doma sa pečú jelitá a jaternice (ale to nie je náš typický = kysucký zabíjačkový výrobok, tie už sú kupované). Od mamy viem, že nemajú radi, keď sa dajú studené do vyhriatej rúry, vtedy popraskajú. A tiež, keď sa nimi manipuluje - otáčajú sa, aby sa prepiekli z druhej strany...

    1. nov 2023

    @ibrunova nieee, ja tieto jedlá vôbec nedávam 🙈🙈
    Zo zabíjačky jedine klobásku a občas nejaké mäso. Ale ani to extra nevyhľadávam...myslím bravčovinu

    1. nov 2023
    1. nov 2023

    @ibrunova kde sa to dá kúpiť, toto by mi asi chutilo

    1. nov 2023

    @ibrunova U nás sa slovom droby označujú vnútornosti z hydiny (srdiečka, žalúdky, pečene). Netušila som, že je to aj označenie nejakého jedla.

    1. nov 2023

    @nyusika u nás všade, ja som myslela, že to je všade tak 😃 kukni pri jaterniciach.

    1. nov 2023

    @zuzitko74 toto čo píšeš, sú drobky.

    1. nov 2023

    @ibrunova Pre mňa boli drobky a droby synonymá. Až dnes som sa od teba dozvedela, že to tak nie je. Človek sa učí celý život.

    1. nov 2023

    Popraskane su najlepsie

    1. nov 2023

    @nyusika Jezisi, toto je zas jaky zabytocny komentár…..

    1. nov 2023
    Autor komentár zmazal

    @zuzitko74 to su drobky

    1. nov 2023

    @natalka13 moch chlap tiez chce popraskene a pripecene

    1. nov 2023

    @nyusika liptovske droby to je gója-ciganske jaternice. Chudoba nemala maso tak plnili creva zemiakovou kasou s mastou alebo skvarkami.

    1. nov 2023

    @ibrunova kolko mam rokov a toto prvykrat v zivote citam👀 pre mna cely zivot droby ( alebo aj drobky) boli vnutornosti, paprce zo slepice🤣 a ked to citam, slintam ako bernardin, toto by som si dala hned

    1. nov 2023

    @ddaassuullaa no to musíš vyskúšať 😃😃 je to mňam

    1. nov 2023

    Inak, nepopukali 👍👍

    1. nov 2023

    Ja som piekla dnes jaterničky a nepraskli 😄

    1. nov 2023