Otázka mimo dušičiek..Ako upiecť v rúre jaternice a droby tak, aby nepukli? Už som skúsila asi všetko
Jaternice treba popichat sparadlom pred pecenim na viac miestach. Nikdy mi nepuknu. To druhe nepoznam
Ja tiez jaternice popicham..ale niekedy prasknu. Treba piect na slabo cca 180°C
Ja pečiem na 160,pomaly
Mne prasknú vždy
Aj v rúre pečené, aj na panvici opekané.
Čo sú to droby ?
Poriadne popichať vidličkou, dať hneď do rúry, aby sa postupne zohrievali.
Pečiem na 160 Stupňov
Čo sú droby neviem
Jej, to mi ani nenapadlo, koľko ľudí nepozná droby Droby sú liptovská špecialita, vyzerajú ako jaternice, ale plnené sú zemiakovou plnkou, my ich máme radšej ako jaternice.
U nás máme hurky, krvavničky, kóduš-káša (žobrácka kaša), tlačenku...
U nás doma sa pečú jelitá a jaternice (ale to nie je náš typický = kysucký zabíjačkový výrobok, tie už sú kupované). Od mamy viem, že nemajú radi, keď sa dajú studené do vyhriatej rúry, vtedy popraskajú. A tiež, keď sa nimi manipuluje - otáčajú sa, aby sa prepiekli z druhej strany...
Popraskane su najlepsie
@zuzitko74 to su drobky
@natalka13 moch chlap tiez chce popraskene a pripecene
@ibrunova kolko mam rokov a toto prvykrat v zivote citam pre mna cely zivot droby ( alebo aj drobky) boli vnutornosti, paprce zo slepice a ked to citam, slintam ako bernardin, toto by som si dala hned
@ddaassuullaa no to musíš vyskúšať je to mňam
Inak, nepopukali
Ja som piekla dnes jaterničky a nepraskli
mne nepuknú nikdy...
pečiem len jadernice , nie droby - to nepoznám.
teplota max. 180 st, a pomaly.