Suroviny 80 - 90 g cesnak medvedí 500 ml olej olivový extra panenský
Postup prípravy
1 Medvedí cesnak umyť a každý list opatrne usušiť utierkou /alebo papierovou rolkou/.Listy nechať ešte obschnúť asi 1 h na pracovnej doske /každý osve, nesmú byť prekryté/. Nakoľko v oleji nesmie byť voda../toho cesnaku je asi za 3 hrste, tá gramáž/ 2 Cesnak nakrájať na malé kúsky a dať do fľaše. 3 Zaliať olejom a ak ho chcete len na konzumáciu, môžte pridať aj chilli papriky /umyté, osušené, bez semienok/..premiešať-aby neostali vo fľaše bublinky vzduchu, cesnak ešte potlačiť, aby bol pod olejom..dať do chladničky-ak vám cesnak vypláva na povrch, po 2 dňoch opäť pritlačiť/už bude mäkší/, aby bol zaliaty olejom.. 4 V chladničke držať aspoň 3 týždne /fľaša musí byť dobre zatvorená/.Potom scediť cez hustú gázu/či iný materiál/ a opäť naliať do fľaše.V chladničke môže stáť aj jeden rok...ak ste netrpezliví-môžte už aj po týždni konzumovať....🙂 5 teraz pár rád pre tých, čo chcú takýto olej využívať nie len do šalátov , ale aj ako domáce liečivo /samozrejme bez chilli/..🙂-----------------pomáha pri liečení ekzémov či zle hojacich povrchových ranách i modrinách . 6 Medvedí cesnak vo všeobecnosti pomáha pri zlepšení pamäte, respiračných chorobách, blahodárne pôsobí na črevá i žalúdok, pomáha proti nespavosti , čistí organizmus a pečienku, zlepšuje vzhľad pokožky, zmierňuje problémy s osteoporózou a artritídou..
cesnákový olej . zaujal ma, tak ho posúvam
Suroviny
80 - 90 g cesnak medvedí
500 ml olej olivový extra panenský
Postup prípravy
1
Medvedí cesnak umyť a každý list opatrne usušiť utierkou /alebo papierovou rolkou/.Listy nechať ešte obschnúť asi 1 h na pracovnej doske /každý osve, nesmú byť prekryté/. Nakoľko v oleji nesmie byť voda../toho cesnaku je asi za 3 hrste, tá gramáž/
2
Cesnak nakrájať na malé kúsky a dať do fľaše.
3
Zaliať olejom a ak ho chcete len na konzumáciu, môžte pridať aj chilli papriky /umyté, osušené, bez semienok/..premiešať-aby neostali vo fľaše bublinky vzduchu, cesnak ešte potlačiť, aby bol pod olejom..dať do chladničky-ak vám cesnak vypláva na povrch, po 2 dňoch opäť pritlačiť/už bude mäkší/, aby bol zaliaty olejom..
4
V chladničke držať aspoň 3 týždne /fľaša musí byť dobre zatvorená/.Potom scediť cez hustú gázu/či iný materiál/ a opäť naliať do fľaše.V chladničke môže stáť aj jeden rok...ak ste netrpezliví-môžte už aj po týždni konzumovať....🙂
5
teraz pár rád pre tých, čo chcú takýto olej využívať nie len do šalátov , ale aj ako domáce liečivo /samozrejme bez chilli/..🙂-----------------pomáha pri liečení ekzémov či zle hojacich povrchových ranách i modrinách .
6
Medvedí cesnak vo všeobecnosti pomáha pri zlepšení pamäte, respiračných chorobách, blahodárne pôsobí na črevá i žalúdok, pomáha proti nespavosti , čistí organizmus a pečienku, zlepšuje vzhľad pokožky, zmierňuje problémy s osteoporózou a artritídou..