24 / 65
    soľ z medvedieho cesnáku..

    Ingrediencie
    200 g medvedieho cesnaku
    1,5 hrnčeka hrubozrnnej morskej soli (1 hrnček je 250 ml)
    Postup
    Všetko dáme spolu do foodprocesora a mixujeme, kým nám nevznikne hustá zelená kompaktná hmota.
    Tú potom natrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a sušíme v rúre vyhriatej na 70 stupňov (teplovzduch), kým soľ nie je suchá. Ja som strčila do dvierok varešku, aby sa to pekne odvetrávalo a zbytočne sa nekumulovala vlhkosť v rúre. Pripravte sa na štípanie očí pri pobyte v kuchyni a krásny cesnakový “smrádek” v byte 😀
    Soľ v pravidelných intervaloch premiešavame (rozumej, keď si spomenieš, tak premiešaj), aby sa nám pekne od seba oddelila. Usušenú soľ necháme vychladnúť v rúre pri otvorených dvierkach a nasypeme do uzatvárateľného pohára. Používame na dochucovanie mäsitých jedál namiesto soli.
    Dobrú chuť a na zdravie!

    16. apr 2016
    Komentár bol odstránený

    recept ma velmi zaujal a je požíčaný z internetu

    25. mar 2017