3 / 695
    kacica

    prosim ta preco si ju narezala?

    9. mar 2013
    hava
    autor

    @mima4 tak ma to učila babka🙂aj na stehnach narezem 🙂

    9. mar 2013

    @hava vyzera to zaujimavo, aj to ma nejaky ucel? 🙂 a ako dlho pecies kacku?

    9. mar 2013
    hava
    autor

    @mima4 možno to ma taký účinok že ked solis kačicu tak sa lepšie vsiakne do masa🙂a take 2 až 2,5 hodky ju peciem

    9. mar 2013

    nakrajuje sa to kvoli tomu aby sa mast z toho lepsie "vypiekla" 🙂))"koza" by sa mala len solit, maso - bud pod kozou alebo zvnutra natriet rascou 🙂)) ked bude vela tuku pod kacicou tak je dobre ju zliat (alebo kacu prelozit do druheho pekaca) ... dopecie sa do chrumkava a mast vam nepripecie 🙂) cez sitko su ju prelejte do pohara 🙂)) a ak mate nahadzte do nej upecenu pecienku 🙂)) tot moje dlhorocne skolenia na pecenie kacice v HU 🙂))

    24. mar 2013
    hava
    autor

    @simca06022011 ďakujem🙂

    24. mar 2013

    zlate maminky ktoré sa takto kamarátsky podelia o recepty a skúsenosti, mne sa kačka raz nepodarila, preto som ju dlho nerobila, ale teraz takto vyskúšam 🙂 🙂, ďakujem

    8. okt 2013

    ak mozem jeden postreh odo mna, tiez som kedysi narezavala na zaciatku varenia kacku, ked som piekla vcelku, ale dost sa mi vzdy vysusili tie prsicka a moc sa koza roztiahla pri peceni, minule som videla v tv nejaky sefkuchar piekol kacku a taky aly trik som odkukla od neho, dal piect kacku nenarezanu, piekol asi hodinku, potom ju po hodine jemne narezal a dal zase piect. Robila som teraz v nedelu podobne ako on a bola super, lebo sa uz kozka neroztiahla a prsicka ostala stavnate 🙂 ale mnam, chutna kacka 🙂

    24. okt 2013
    hava
    autor

    @pointka ďakujem za radu🙂nabudúce to tak vyskúšam

    24. okt 2013

    robila som tak, velmi dobra bola, prepecena, ale treba casto otacat, mnamky 🙂

    24. okt 2013

    mnam vyzera super, ja robim tak isto, len este potieram medom, uz po tych 2,5 hodkach pecenia. Nie kazdy ma rad sladkastu chut, ale ten med krasne zhnedne a kacica je uplne chrumakava. Mamina zase obreze tukove casti okolo a necha ich ako oskvarky piest spolu s kackou a tie su tiez super 🙂

    8. nov 2013

    moja babka ju vždy popichá vidličkou 🙂

    5. dec 2013

    @bejka16 ako často, tak každých 20 min?

    18. feb 2014

    @pointka Ďakujem, toto som potrebovala vedieť...

    18. feb 2014

    ja peciem kačku často a davam jej do vnutra jablko take cele a ono do sebe vtiahne masne a to jablko potom vyhodim ,

    11. mar 2014
    hava
    autor

    @popoluska32 ano robieva sa to aj tak,ale ja schvalne tam nedavam jablko ja tu mast vzdy prelejem do misy a natuerame na chlieb s cibulkou

    11. mar 2014

    mňa kačku učila piecť, dnes 91-ročná babka, zasolili sme ju večer, aby počas noci pekne tou soľou prešla, nikdy sme ju nenarezávali, iba pomaly piekli aj 2-3 hodinky (keď to bol káčer nad 2,5 kg aj dlhšie) tak na 180°C, priebežne sme ju polievali výpekom a cca po 1 hod. pečenia popichali vidličkou kožu, hlavne na miestach, kde je najaviac sádla, vždy sa pekne upiekla, bola šťavnatá a nebola mastná, masť potom aj s tým slaným rôsolom zlejem a používam na chlieb alebo ešte lepšie na lokše 😀 potom sa všetci zalizujú, raz som piekla aj domáceho starého káčera a vtedy mi bolo poradené, ak chcem aby bol mäkký, aby som dovnútra vložila pohár, vraj vtedy lepšie zmäkknem, a teda pomohlo, naozaj nebol ako žuvačka :-P

    21. jún 2014

    @mima4 lepsie tam zajde chut a hlavne lepsie sa prepecie

    25. apr 2015

    osobne nikdy nereziem kozu na kacke. ani na kurati, ani na nicom aby nevytiekla z mäsa stava a aby nebolo mäso suche. kacku peciem na nizkej teplote a cca 20 min. pred dorobenim zlejem mast a necham na vyssej teplote opiect kozu.
    za mna uplna skoda rezat.
    ale tak kazda mame svoje rokmi oslahane postupy 🙂

    15. mar 2016