Ani som nedúfala, keď som sa prihlásila do testovania, že výberu práve mňa. Veľmi som sa potešila, keď mi prišla IP, že ma vybrali.
Testovala som:
- olivový olej
- pistáciový krém
- bezkofeínovú kávu
Už dopredu som premýšľala, aké recepty skúsim.
PISTÁCIOVÝ KRÉM 7/10
Ako prvý som skúsila pistáciový krém. Nedočkavo som si uvarila ovsenú kašu hneď za obedom, ako mi kuriér doniesol balíček. Pistáciový krém sa do kaše geniálne hodil.
Rýchla OVSENÁ KAŠA z mikrovlnky: zohreješ mlieko v mikrovlnke aby bolo vriace, pridáš pomleté vločky, proteín (ten kašu osladí), ozdobíš ovocím, pistáciovým krémom a mätou.
Ďalšími obľúbenými raňajkami sú u nás nadýchané LIEVANCE s jogurtom, jahodami a pistacivym krémom. 120 g hladkej múky, 120 ml mlieka, 2 lyžice kryštálového cukru, 1 lyžičku prášku do pečiva, 1 vajce, med na osladenie.
A cez víkend si zvykneme dopriať WAFLE. Chcela som do nich zakomponovať aj kávu a preto som skúsila nový veľmi vydarený recept. Na vrch som samozrejme pridala pistáciový krém.
https://www.facebook.com/jedalniceknamieru13/photos/a.2046160665603848.1073741828.2027586414127940/2116299541923293/?type=3&theater
A nakoniec som pistáciový krém zakomponovala aj do ovsených perníkových cookies, kde som namiesto slivkového lekváru dala po upečení pistáciový krém.
Takže zhrnutie: chuť pistáciového krému bola naozaj skvelá, možno na môj vkus až príliš sladká. Cena 12,90e za 200g je prehnaná, toľko by som za to naozaj nedala. Kaloricky je na tom podobne ako arašidové maslo (čo mi je až divné). 100g má 600 kcal.
OLIVOVÝ OLEJ 9/10
Na ten som sa veľmi tešila, pretože kúpiť na Slovensku naozaj kvalitný olivivy olej je naozaj ťažké. Ako si vychutnať chuť olivového oleja, no predsa s čerstvou ciabattou a parmezánom.
Ciabattu si pečiem doma, takže nestihla ani vychladnúť, posypala som ju parmezánom a pokvapkala olej a pustila sa do chutnania. Olej bol naozaj geniálny, presne taký, aký sme si doniesli minulý rok z Toskánska. Má mierne štipľavú chuť. Mňam.
Skúsila som ho aj na tepelnú úpravu a to na obed z jedného plechu – kuracie prsia, babaty a špargľa pokvapkané olejom, posolené a opečené. Bolo to výborne, aj keď bola škoda použiť taký skvelý olej na tepelnú úpravu.
A ešte som si ním potrela aj okraje pizze a tiež to bolo geniálne.
Takže za mňa chuť 10/10, cena je dosť vysoká, 17,90e (cena u výrobcu ja 10,50e), ale keďže neviem, kde sa dá zohnať taký dobrý olej na Slovensku, tak určite sa oplatí priplatiť.
KÁVA 3/10
Kávu som si vychutnala z automatického kávovaru delonghi a použila som ju do kakaovo-kávových waffli. Zdala sa mi trochu kyslejšia. Cena 8,90e za 250g sa mi zdá dosť vysoká.
Začni písať komentár...