recept číslo 1:
300 ml mlieka
200 ml smotany na šľahanie
1 vanilkový cukor (trošku pridá inú chuť, nemusí byť) niekto dodáva aj cukor cca 80 g ale podľa mňa zbytočne radšej viac čokolády v ktorej je cukru dosť
20 ks Kinder polovičiel ale môže byť aj viac záleží akú hustosu chcete mať
200 ml vodky alebo brandy
Postup:
Mlieko, smotanu a cukor zmiešame v hrnci a preložíme na plameň.Zahrievame, ale zmes sa nesmie variť. Do horúcej tekutiny pridáme nalámané Kinder čokoládky a na najmenšom plameni zahrievame, kým sa čokoláda nerozpustí – nenecháme na plameni príliš dlho, aby zmes nezhrudkovatela. Nakoniec pridáme vodku a dobre premiešame. Prelejeme do skenenej fľaše a vložíme na 1 hodinu do chladničky.
recept číslo 2:
Kinder kokosovo makové rezy
V hrnci necháme roztopiť 1 heru, pridáme 1/4 kg kokosu, 1/2 kg cukru, 150 g sušeného mlieka, 2 bielka a niekoľko polievkových lyžíc rumu (podľa vlastnej chuti). Vymiešame cesto a rozdelíme ho na dva diely. Plech na pečenie vyložíme alobalom. Naň rozotrieme prvý diel cesta. Do druhej časti primiešame pomletý mak a rozložíme na prvý diel. Nakoniec zákusok polejeme vlažnou čokoládovou kinder polevou a necháme vychladnúť.
(ak si pripravíte viac čokolády odporúčam prekladať ako pri zebra rezoch)
Čokoládová poleva: 50 g Cery, 100 g kinder škrupiniek. Do vodného kúpeľa dáme ceru a necháme spolu s čokoládou rozpustiť. odporúčam po rozpustení okamžite odstaviť a pomaly miešať. tak aby sa čokoláda neprehriala.
Ja už mak nedávam, nie je potrebný a niekto má s ním aj problémy.
Začni písať komentár...