gabo126
8. apr 2019
330 

Recepty na kinder čokoládu

recept číslo 1: 

300 ml mlieka

200 ml smotany na šľahanie

1 vanilkový cukor (trošku pridá inú chuť, nemusí byť) niekto dodáva aj cukor cca 80 g ale podľa mňa zbytočne radšej viac čokolády v ktorej je cukru dosť

20  ks Kinder polovičiel ale môže byť aj viac záleží akú hustosu chcete mať

200 ml vodky alebo brandy

Postup:

Mlieko, smotanu a cukor zmiešame v hrnci a preložíme na plameň.Zahrievame, ale zmes sa nesmie variť. Do horúcej tekutiny pridáme nalámané Kinder čokoládky a na najmenšom plameni zahrievame, kým sa čokoláda nerozpustí – nenecháme na plameni príliš dlho, aby zmes nezhrudkovatela. Nakoniec pridáme vodku a dobre premiešame. Prelejeme do skenenej fľaše a vložíme na 1 hodinu do chladničky.

recept číslo 2:

Kinder kokosovo makové rezy

V hrnci necháme roztopiť 1 heru, pridáme 1/4 kg kokosu, 1/2 kg cukru, 150 g sušeného mlieka, 2 bielka a niekoľko polievkových lyžíc rumu (podľa vlastnej chuti). Vymiešame cesto a rozdelíme ho na dva diely. Plech na pečenie vyložíme alobalom. Naň rozotrieme prvý diel cesta.  Do druhej časti primiešame pomletý mak a rozložíme  na prvý diel. Nakoniec zákusok polejeme vlažnou čokoládovou kinder polevou a necháme vychladnúť.

(ak si pripravíte viac čokolády odporúčam prekladať ako pri zebra rezoch)

Čokoládová poleva: 50 g Cery, 100 g kinder škrupiniek. Do vodného kúpeľa dáme ceru a necháme spolu s čokoládou rozpustiť. odporúčam po rozpustení okamžite odstaviť a pomaly miešať. tak aby sa čokoláda neprehriala.

Ja už mak nedávam, nie je potrebný a niekto má s ním aj problémy. 

Začni písať komentár...

Odošli