Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.
    gabo126
    8. apr 2019    Čítané 330x

    Recepty na kinder čokoládu

    recept číslo 1: 

    300 ml mlieka

    200 ml smotany na šľahanie

    1 vanilkový cukor (trošku pridá inú chuť, nemusí byť) niekto dodáva aj cukor cca 80 g ale podľa mňa zbytočne radšej viac čokolády v ktorej je cukru dosť

    20  ks Kinder polovičiel ale môže byť aj viac záleží akú hustosu chcete mať

    200 ml vodky alebo brandy

    Postup:

    Mlieko, smotanu a cukor zmiešame v hrnci a preložíme na plameň.Zahrievame, ale zmes sa nesmie variť. Do horúcej tekutiny pridáme nalámané Kinder čokoládky a na najmenšom plameni zahrievame, kým sa čokoláda nerozpustí – nenecháme na plameni príliš dlho, aby zmes nezhrudkovatela. Nakoniec pridáme vodku a dobre premiešame. Prelejeme do skenenej fľaše a vložíme na 1 hodinu do chladničky.

    recept číslo 2:

    Kinder kokosovo makové rezy

    V hrnci necháme roztopiť 1 heru, pridáme 1/4 kg kokosu, 1/2 kg cukru, 150 g sušeného mlieka, 2 bielka a niekoľko polievkových lyžíc rumu (podľa vlastnej chuti). Vymiešame cesto a rozdelíme ho na dva diely. Plech na pečenie vyložíme alobalom. Naň rozotrieme prvý diel cesta.  Do druhej časti primiešame pomletý mak a rozložíme  na prvý diel. Nakoniec zákusok polejeme vlažnou čokoládovou kinder polevou a necháme vychladnúť.

    (ak si pripravíte viac čokolády odporúčam prekladať ako pri zebra rezoch)

    Čokoládová poleva: 50 g Cery, 100 g kinder škrupiniek. Do vodného kúpeľa dáme ceru a necháme spolu s čokoládou rozpustiť. odporúčam po rozpustení okamžite odstaviť a pomaly miešať. tak aby sa čokoláda neprehriala.

    Ja už mak nedávam, nie je potrebný a niekto má s ním aj problémy.