@waikikijuri nech sa páči
Piškóta:
6 vajec
6 lyžic trstinového cukru
6 lyžíc celozrnnej pšeničnej múky strednej (alebo polohrubá)
3 PL repkového oleja (alebo slnečnicový)
1čl kypriaceho prášku
trocha vanilkového prášku z pravej vanilky (nemusí byť)
Bielka oddeliť od žĺtkov. Bielka vyšľahať do peny s cukrom, potom veľmi opatrne pridať žĺtka, olej, vanilku, múku a kypriaci prášok. Rozotrieť na papier na pečenie, ja som ho pre istotu aj vytrela olejom a dať upiecť na 160-170°C na 15 minút. Po upečení stiahnuť papier na pečenie a zrolovať za horúca do utierky.
Krém:
500gr jemný tvaroh,
1 kyslá smotana
3PL medu
domáci džem
ovocie na ozdobenie
kokos na posypanie
Roládu rozvinieme - ja rozvíjam vlažnú ináč sa mi studená zvykla lámať, natrieť džemom, tvarohovým krémom, naplniť ovocím a zrolovať. Celú roládu potrieť zbytným krémom a posypať kokosom.
Krému bolo trocha viac, nepoužila som celý, zbytok som dala do pohára s piskotami a ovocím, bude na ranajky. Necháme stuhnúť aspon hodinu.
@flafly dakujeeem😉
Ajeje mnamkaaa.recept prosimmmm😉