1 / 1

    receptik by nebol?

    21. nov 2015
    flafly
    autor

    @nanaj akurát ho sem vpisujem
    Cesto: 150gr polohrubej múky - ja som použila 75gr polohrubej a 75gr pšeničnej celozrnnej hladkej, 25gr trstinového cukru, 125gr masla nakrájaného na malé kúsky, 1 lyžica vody.
    V miske zmiešať múku s cukrom. Pridať maslo a vodu a vypracovať hladké mäkké cesto. Zabaliť do potravinovej fólie a vložiť na 30 minút do chladnicky. Cesto rozvaľkať na pomúčenej doske a natlačiť do koláčovej formy s priemerom 24 cm, ktorú sme si vytreli maslom. Popichať vidličkou a vložiť na ďalších 30 min do chladničky. Potom cesto zakryť papierom na pečenie, ktorý zaťažíme fazuľou. Piecť na 190°C 15 minút. Papier a fazuľu odstrániť a piecť ďalších 15 minút.
    Náplň: 180 šľahačkovej smotany, 100gr trstinového cukru, 4 vajcia, postrúhaná kôra z 3 bio citrónov, šťava z troch citrónov cca 120ml.
    Vyšľahať smotanu s cukrom do tuha, následne pridať celé vajcia, kôru a citrónovú šťavu. Vliať polovicu do predpečeného cesta, piecť 5 minút a opatrne naliať zvyšok a dopiecť cca 15 minút. Nechať dobre vychladnúť. Dobrú chuť

    21. nov 2015

    dakujem 🙂

    21. nov 2015
    flafly
    autor

    @nanaj neni zač, aby som nezabudla, môžeš použiť klasickú heru a dopekala som to už na 170-180°C, uprav podľa toho ako ti pečie rúra.

    21. nov 2015

    A už mám dezert na zajtra. Ďakujeeeeem 👍

    21. nov 2015

    @flafly tu fazulu som nejak nepochopila..aku fazulu prosim ta

    21. nov 2015
    flafly
    autor

    @denkabenka no treba zaťažiť cesto, aby počas pečenia príliš nenarástlo, a zvykne sa na to použiť fazuľa, takže zakryješ to cesto papierom na pečenie a vysypeš tam pol balíka obyč.bielej fazule, troška zčerná a už bude nepoužiteľná do ďalšieho jedla, ale nezhorí ani nedymí...

    21. nov 2015
    flafly
    autor

    @lubka484 daj vedieť, či sa podarilo 🙂

    21. nov 2015

    @flafly jaaj..dakujem..este som to nepocula.

    21. nov 2015
    flafly
    autor

    @denkabenka v poho, ja som to tiež dnes skúšala prvý krát ale videla som to už u viacerých kuchárov, som veľký fanúšik TV Paprika 🙂 je jedno čo tam dáš, len aby to bolo ťažké a aby to nesmrdelo.

    21. nov 2015

    @flafly super..dakujem..no teda,uz budem aj ja proficka..

    21. nov 2015