Ja robievam tak, že roztopím vo vodnom kúpeli 300r horkej čoko min.52% so 150-200gr šľahačky. Nechám vychladnúť. Dám do mixéra 1 mascarpone, prešľahám ho a postupne na vysokých otáčkach zašľahám roztopenú čoko. Následne prilejem - postupne minimálne 500ml šľahačky, do ktorej vmiešam stužovač a šľahám na vysokých otáčkach kým nemám hotový krém. Ak sa mi zdá husté, prilejem ešte šľahačku, ak riedke pridám mascarpone. Ak máte radi sladšie, pridaj cukor ale ešte úplne na začiatok ho daj do mascarpone, ináč až dáš nakoniec tak sa môže zgrcnúť.
výborný recept... vyskúšam teraz na velkú noc ... dakujem velmi-velmi ....
ešte sa chcem spýtat na ten recept frutafil -ako sa robí ?
@psotka to sa varí. Základný pomer mám 350gr mrazeného ovocia, 1 vanilkový cukor, trocha kryštálového cukru, trocha vody, trocha citrónovej šťavy. To sa rozvarí, a zahustí sa to kukuričným škorobom. Je z toho potom niečo podobné džemu, len sú v tom veľké kúsky ovocia, lebo ja to ovocie nepretláčam ani nemixujem.
dakujem za pomoc.... velmi si cením tvoje rady a skúsenosti... nádherné torty ...
môžem poprosit recept na čokoládový krém ...dakujem