350gr čokolády, 175gr masla, štipka soli – roztopiť nad parou 6 vajec, 120gr hladkej špaldovej bielej múky, 1čl sóda bikarbóny, 100gr trstinového cukru, štipka soli Bielka oddeliť od žĺtkov, žĺtka vyšľahať s cukrom do penista, pridať roztopenú vychladnutú čoko a preosiatu múku so sódou bikarbónou. Na záver ručne vmiešať vyšľahané bielka so štipkou soli. Piecť na 160°C cca 50-55 minút Plnka: 300gr čokolády 52%, 250gr mascarpone, 540gr šľahačkovej smotany Rozpustiť čokoládu nad parou a nechať vychladnúť. Preliať do misky, pridať mascarpone a vyšlahať. Nakoniec postupne priliať vychladenú šľahačkovú smotanu a šľahať na vysokých otáčkach až kým nám nevznikne kompaktný krém. Korpus prerežeme na 3 časti, natrieme jahodovým džemom a krémom. Natrieme aj vrch a boky torty. Ganache s bielej čoko 200gr bielej čoko+ šľahačka od oka cca 100ml
350gr čokolády, 175gr masla, štipka soli – roztopiť nad parou
6 vajec, 120gr hladkej špaldovej bielej múky, 1čl sóda bikarbóny, 100gr trstinového cukru, štipka soli
Bielka oddeliť od žĺtkov, žĺtka vyšľahať s cukrom do penista, pridať roztopenú vychladnutú čoko a preosiatu múku so sódou bikarbónou. Na záver ručne vmiešať vyšľahané bielka so štipkou soli. Piecť na 160°C cca 50-55 minút
Plnka:
300gr čokolády 52%, 250gr mascarpone, 540gr šľahačkovej smotany
Rozpustiť čokoládu nad parou a nechať vychladnúť. Preliať do misky, pridať mascarpone a vyšlahať. Nakoniec postupne priliať vychladenú šľahačkovú smotanu a šľahať na vysokých otáčkach až kým nám nevznikne kompaktný krém.
Korpus prerežeme na 3 časti, natrieme jahodovým džemom a krémom. Natrieme aj vrch a boky torty.
Ganache s bielej čoko
200gr bielej čoko+ šľahačka od oka cca 100ml