24 / 143
    Pizza z LM kvasku

    Aký máte recept na pizzu? Jasná chystám na ňu zajtra.

    12. apr 2019
    flafly
    autor

    Pizza s lievito madre

    Potrebujeme:
    600g pšeničnej hladkej múky na kváskovanie
    420g vody
    2PL olivového oleja
    2ČL soli
    1ČL sladu (cukru)
    60g lievito madre
    + suroviny na obloženie pizze

    12. apr 2019
    flafly
    autor

    Postup:
    Tuhý kvások lievito madre si navážime do misy. Prilejeme k nemu vodu a pomocou dvoch lyžíc kvások rozdelíme na čo najmenšie kúsky.
    Vzniknutú masu zasypeme múkou a len zľahka premiešame.
    Cesto prekryjeme neprievzdušným materiálom (potravinová fólia, väčšia misa a podobne) a necháme 30 minút stáť pri izbovej teplote. Naštartuje sa fermentácia.

    Následne doplníme ostatné suroviny a vymiesime vláčne, hydratované cesto, ktoré je na povrchu hladké a odliepa sa od stien misy.

    Cesto necháme na kuchynskej linke pri izbovej teplote 2 hodiny oddychovať, pričom ho každých 30 minút preložíme. Po poslednom, teda 4. preložení odložíme cesto do chladničky na 12 – 24 hodín, aby sa fermentácia spomalila a rozvinula sa tak dokonalá chuť pšenice.

    12. apr 2019
    flafly
    autor

    Následne cesto vyberieme z chladničky, rozdelíme ho na 4 rovnaké časti. Cesto môžeme v tomto momente spracovať na pizzu, alebo ho dať naspäť do chladničky, kde počká, kým z neho pôjdeme piecť.

    12. apr 2019
    flafly
    autor

    @lucia0001 toto cesto je z kvásku, ale označila som vás v druhom recepte z droždia, ten robím celé roky a je super.

    12. apr 2019