@cipsinka ja som doteraz vždy zdobila len suché medovníky bielkom s cukrom. ale tieto sú pre dcérku do škôlky, tak aby boli farebnejšie, skúsila som to takto. a myslím, že budem robievať už len takéto, chutia neskutočne. takže som zlepila 2 medovníky marhuľovým džemom, dala stuhnúť do chladničku a potom z vrchu polievala čokoládou. môžu sa aj celé namáčať napr. v nejakej miske, ale asi by bola strašne veľká tá spotreba a asi by sa aj zle odlepovali z podložky, keby tam bola čokoláda naspodu. takže oblievam len vrch a boky. do čoklády dávam ceru, ale len trocha. možno tak v pomere 1:8
@fattamorgana dakujem krasne zajtra vyskusam 🙂 Mozem miesto cery dat heru??? A na kolko ste to dali chladit do chladnicky ten lekvar s pernickami ?? Ja som zaciatocnik v ozdobovani vacsinou sme pernicky neozdobovali tak preto tolko otazok 😀
@cipsinka niektorí dávajú do čokolády aj maslo, heru, ale ja sa držím cery. je to stužený tuk, takže pekne stuhne. môže sa dať aj trocha oleja, potom je čokoláda lesklá. ja som ich pospájané nechala v chladničke asi tak pol dňa, aby sa mi neodlepovali. tak držím palce 🙂
ak sa smiem opytat ako ste ich ,,ocokoladovali,,?? Ste ich cele macali do hrnca s cokoladou ci?? A este davali ste do cokolady aj heru ci iba cistu cokoladu??? Zajtra planujem ozdobovat medovnicky a toto je skvely napad 🙂