Nezostaňme iba pri klasike, výrobky slanej edície Rajo sa dajú využiť nápaditým spôsobom. Čím viac výrobky používate, tým viac nápadov príde a nebudete chcieť prestať.
Jemne slaný tvaroh Rajo s vysokým podielom kyslej smotany je jemný, krémový, chutný výrobok s výraznou chuťou smotany a má rôznorodé využitie. Dá sa použiť ako alternatíva tvarohu, syra ricotta alebo syra cottage alebo bryndze. Pre svoju krémovú konzistenciu sa hodí ako základ, ktorý sa dobre kombinuje so zeleninou – uhorkami, paradajkami, čerstvými bylinkami, orechami, citrónovou šťavou, balzamikovým octom, olivovým olejom, a ostrejšími koreninami. Výborne sa hodí na toast k avokádu, vareným vajciam, z korenín sme skúsili kurkumu, červenú papriku, rascu, čili a ostré jalapenos. Deťom veľmi chutila kombinácia so sladkým cukrovým melónom a baby špenátom. Zamiešali sme lyžicu tvarohu do vajec na praženicu alebo omeletu, aby neboli suché. Dopĺňa pekne aj varené vajcia, kôli farbe sa môžu pridať čerstvé bylinky a pre chuťový kontrast čierne korenie alebo čili.
Výborne sa hodí do tradičných pirohov, halušiek, skúsili sme aj ako plnku na kysnuté cesto s kôprom. Do teplých jedál sa dobre kombinuje so špenátom, slaninou a šunkou. Kto má formu na mufiny môže zmiešať tvaroh a vajcia, pridať čerstvé bylinky a šunku alebo špenátové listy a upiecť na pár minút v rúre krásne raňajkové košíčky.
Tvaroh sa dá využiť do slaných knedlíkov alebo nokov, slaných palaciniek, doliek, o nátierkách alebo dipoch ani netreba hovoriť. Tvaroh sa dá použiť aj ako náplň do mäsových roliek z kuracieho mäsa so sušenými paradajkami alebo aj do hovädzieho.
Tvaroh Rajo s príchťou kozieho a ovčieho syra sa skvele kombinuje s rukolou, hruškou a figami alebo jablkami a opraženými orechami alebo s cukrovým melónom. Je ozdobou každého šalátu a hoci je jeho príchuť výrazná, moje deti tvaroh v kombináciii so zeleninou alebo ovocím bez problémov zjedli. Chystáme sa upiecť aj klasické pagáče, kde tvaroh s príchuťou nahradí bežný tvaroh. Dobre by sa hodil aj ako náplň do lazaní alebo väčších cestovín v kombinácii so špenátom a slaninou a vajcom. Viem si ho predstaviť so špenátom aj v náplni pečiva z lístkového cesta.
Zoberte si ho na piknik alebo záhradné pohostenie s chladeným ružovým vínom alebo šampanským.
A prečo nepoložiť na gril polovice broskýň a naplniť ich tvarohom s príchuťou?? Ako ozdoba balzamikový ocot a opražené orechy. Tieto nápady nie sú len pre dospelých, s obmenami môžu chutiť aj väčším deťom.
Vyskúšali sme aj jemne slané Acidko Rajo, ktoré okrem toho, že sa hodí ako prísada do slaných pagáčov, sme použili do dressingu na šalátý spolu s kyslou smotanou a (áno, ale môžete vynechať) majonézou a posekanými čerstvými bylinkami. Pridali sme petržlenovú vňať, kôpor, pomleté čierne korenie, jablčný ocot, kajenské korenie, cesnak a sušenú cibuľu a vznikol dressing známy ako „ranch dressing“ , ktorý nie je zlý k steakom, zemiakom ale aj nakrájanej zelenine. A kto má rád kapustu, si známy šalát z jemne krájanej červenej a bielej kapusty, mrkvy a mladej cibule môže zaliať podobnou zálievkou z kyslej smotany, Acidka, majonézy, ochucovadiel a dijonskej horčice.
Acidko s príchuťou kozieho a ovčieho syra je naozaj unikát, je v ňom cítiť textúru syra.
Výborne sa hodí do šalátov, aj na zjemnenie polievok. Ja som ho pridala do polievky z tekvice hokkaido a pórovej Vichy a deti sa vôbec nesťažovali. Výborné aj do omáčok k steakom a na doplnenie omáčok napríklad pod teľacie mäso. A skúsila som ho piť aj samotné, vychladené, má charakteristickú chuť, nedá sa prestať.
Všetky štyri výrobky sú výborné, možno skôr ako prísada do studených a teplých jedál ako na priame jedenie, deťom tiež chutili, a som si istá, že si ich budú pýtať znova.
Takže uvoľnite si v chladničke trocha miesta.
A ja určite nezostanem iba pri haluškách a pirohoch, tieto výrobky Rajo nabádajú vymýšľať a skúšať.
Začni písať komentár...