172 / 184
    Piškótový koláč s pudingom a šľahačkou

    6ks vajcia, 150 g cukor práškový,150 g múka polohrubá,1/2 balíčka kypriaceho prášoku, štipka soli
    PUDING-80g čokoládový pudingový prášok, 0,5l mlieka, 150 g cukor kryštál,štipka soli.
    PLNKA-300g smotana šľahačková, 100 g cukor kryštál, 2ks cukor vanilkový,, 1ks stužovač šľahačky,, 500 g smotana pochúťková kyslá,50 g
    čokoláda strúhaná..... Žĺtka vymiešame so cukrom do peny, pridávame postupne polohrubú múku s kypriacim práškom a štipkou soli a vyšľahaný sneh z bielkov. Pripravené piškótové cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Z mlieka, pudingového prášku, kryštálového cukru a štipky soli si pripravíme čokoládový puding, ktorý následne vkladáme lyžicou do piškótového cesta.
    Cesto s pudingom v rozohriatej rúre na 190 stupňov Celzia upečieme a necháme vychladnúť. Zo smotany, stužovača, vanilkového a kryštálového cukru vyšľaháme šľahačku, následne vmiešame pochúťkovú smotanu. Pripravenú hmotu navrstvíme na vychladnutý koláč, ten potom na záver posypeme strúhanou čokoládou.

    4. feb 2023