Recept: Ingrediencie: 👉Moja odmerka 250ml 👉 Forma dĺžka 19 cm, šírka 9 cm, výška 5 cm. 2 polievkové lyžice chia semienok dame do vody ¼ šálky vody necháme 20-30min. luhovať môžme použiť aj ľanové semienka 1/2 šálky prírodnej vody (185 ml) 1 stredná cuketa (230 g) náhrada: mrkva, tekvica 1 čajová lyžička medu z cukrovej trstiny alebo kokosového cukru agavoveho sirupu 1 lyžička soli 1 1\2 šálka cícerovej múky (185 g) náhrada: ovsená bezlepková, pohánková 1\2 čajová lyžička bikarbonátu 1 čajová lyžička jablcneho octu. Sodu bikarbonu a ocot je mozne vynechat je to len na nazvacsenie objemu tzv. nakynutie chleba. Nastruhame cuketu pridame nabobtnane chia zamiesame. Pridame cicerovu muku postupne miesame, aby sa netvorili hrudky tam pridame med, sol, sodu a jablcny ocot. ked mame vsetko vymiesane dame do formy a pecieme. Ešte pred pecenim mozme posypat chlebik semiackami ake mame doma. Ja som dala tekvicove ale vhodne su vsetky druhy aj orechy na vrch. Upeceny vydrzi cca 3dni. Nakrajany chlieb sa da dat aj do mrazu a potom vyberat po kuskoch.
Recept:
Ingrediencie: 👉Moja odmerka 250ml 👉 Forma dĺžka 19 cm, šírka 9 cm, výška 5 cm.
2 polievkové lyžice chia semienok dame do vody ¼ šálky vody necháme 20-30min. luhovať môžme použiť aj ľanové semienka
1/2 šálky prírodnej vody (185 ml)
1 stredná cuketa (230 g) náhrada: mrkva, tekvica
1 čajová lyžička medu z cukrovej trstiny alebo kokosového cukru agavoveho sirupu
1 lyžička soli
1 1\2 šálka cícerovej múky (185 g) náhrada: ovsená bezlepková, pohánková
1\2 čajová lyžička bikarbonátu
1 čajová lyžička jablcneho octu.
Sodu bikarbonu a ocot je mozne vynechat je to len na nazvacsenie objemu tzv. nakynutie chleba.
Nastruhame cuketu pridame nabobtnane chia zamiesame. Pridame cicerovu muku postupne miesame, aby sa netvorili hrudky tam pridame med, sol, sodu a jablcny ocot. ked mame vsetko vymiesane dame do formy a pecieme. Ešte pred pecenim mozme posypat chlebik semiackami ake mame doma. Ja som dala tekvicove ale vhodne su vsetky druhy aj orechy na vrch. Upeceny vydrzi cca 3dni.
Nakrajany chlieb sa da dat aj do mrazu a potom vyberat po kuskoch.