inšpirácia www.fitshaker.sk upravila som na verziu pre bezlepkáčov Potrebujeme:
300 g cukety (približne 1 stredná cuketa) ak chýba môže byť mrkva, batat, tekvica 70 g strúhaný džugas resp. kto môže aj parmezán hrsť nasekanej čerstvej bazalky keď nie je čerstvá môže byť aj sušená alebo iné obľúbené korenie 2 vajíčka 10 ml olivového oleja 250 ml kvalitného rastlinného mlieka 250 g pohánkovej múky kľudne aj pomletú pohánku ak nie je múka 1 vrecko prášku do pečiva (cca 13 g) morskú/himalájsku soľ
Ako na to? 1. Nastrúhame si najemno cuketu, džugas syr a nasekáme bazalku. 2. V miske si rozšľaháme vajíčka. Pridáme olivový olej a mlieko, potom postupne zapracujeme múku a prášok do pečiva. 3. Miešame, kým sa všetko nespojí. Pridáme cuketu, parmezán a bazalku, dochutíme soľou a premiešame. 4. Predhrejeme si vafľovač. Na plechy nalejeme naberačku cesta a podľa potreby mierne naolejujeme a pečieme približne 7-10 minút, záleží na vafľovači. 5. Podávame so zeleninovým šalátom, s vajíčkom, nátierkami, maslom. Proste čím vám len napadne.
inšpirácia www.fitshaker.sk upravila som na verziu pre bezlepkáčov
Potrebujeme:
300 g cukety (približne 1 stredná cuketa) ak chýba môže byť mrkva, batat, tekvica
70 g strúhaný džugas resp. kto môže aj parmezán
hrsť nasekanej čerstvej bazalky keď nie je čerstvá môže byť aj sušená alebo iné obľúbené korenie
2 vajíčka
10 ml olivového oleja
250 ml kvalitného rastlinného mlieka
250 g pohánkovej múky kľudne aj pomletú pohánku ak nie je múka
1 vrecko prášku do pečiva (cca 13 g)
morskú/himalájsku soľ
Ako na to?
1. Nastrúhame si najemno cuketu, džugas syr a nasekáme bazalku.
2. V miske si rozšľaháme vajíčka. Pridáme olivový olej a mlieko, potom postupne zapracujeme múku a prášok do pečiva.
3. Miešame, kým sa všetko nespojí. Pridáme cuketu, parmezán a bazalku, dochutíme soľou a premiešame.
4. Predhrejeme si vafľovač. Na plechy nalejeme naberačku cesta a podľa potreby mierne naolejujeme a pečieme približne 7-10 minút, záleží na vafľovači.
5. Podávame so zeleninovým šalátom, s vajíčkom, nátierkami, maslom. Proste čím vám len napadne.