300 g strúhanej mrkvy 100 g jemných ovsených bezlepkových vločiek alebo iných napr. pohánkových 1 cibuľu 1 vajíčko 1 lyžicu horčice 1 lyžicu pretlaku alebo kečupu ½ lyžičky mletej červenej papriky morskú/himalájsku soľ korenie podľa chuti (karí, čili, pažítku, rascu...)
Ako na to? 1. Rúru si predhrejeme na 200 ˚C. 2. V miske si zmiešame strúhanú mrkvu, vločky, cibuľu nakrájanú na malé kúsky, vajíčko, horčicu, kečup, papriku, soľ, korenie a strúhanku. 3. Všetko spolu poriadne premiešame. 4. Zo zmesi formujeme mokrými rukami malé guľôčky (na jednu guľku použijeme asi 2 polievkové lyžice zmesi) a uložíme ich na plech. Pečieme 15-20 minút z každej strany alebo dozlatista. 5. Prípadne ich opečieme na rozpálenom oleji nachrumkavo, asi 2-3 minúty z každej strany. 6. Ja som guľky dávala s vareným zemiakom a dusenou brokolicou, dá sa aj s ryžou alebo pohánkou.
Tip: Ak chceme jemnejšiu textúru, môžeme zmes pred formovaním do guliek ešte rozmixovať.
inšpirácia www.fitshaker.sk
Potrebujeme:
300 g strúhanej mrkvy
100 g jemných ovsených bezlepkových vločiek alebo iných napr. pohánkových
1 cibuľu
1 vajíčko
1 lyžicu horčice
1 lyžicu pretlaku alebo kečupu
½ lyžičky mletej červenej papriky
morskú/himalájsku soľ
korenie podľa chuti (karí, čili, pažítku, rascu...)
Ako na to?
1. Rúru si predhrejeme na 200 ˚C.
2. V miske si zmiešame strúhanú mrkvu, vločky, cibuľu nakrájanú na malé kúsky, vajíčko, horčicu, kečup, papriku, soľ, korenie a strúhanku.
3. Všetko spolu poriadne premiešame.
4. Zo zmesi formujeme mokrými rukami malé guľôčky (na jednu guľku použijeme asi 2 polievkové lyžice zmesi) a uložíme ich na plech. Pečieme 15-20 minút z každej strany alebo dozlatista.
5. Prípadne ich opečieme na rozpálenom oleji nachrumkavo, asi 2-3 minúty z každej strany.
6. Ja som guľky dávala s vareným zemiakom a dusenou brokolicou, dá sa aj s ryžou alebo pohánkou.
Tip: Ak chceme jemnejšiu textúru, môžeme zmes pred formovaním do guliek ešte rozmixovať.