300 g špaldovej celozrnnej múky 100 g ražnej celozrnnej muky 1 balíček suš. droždia 400 ml vody - 1 čl cukru 60g jačmenne krupy 40 g špalda - zrno 1 pl himalajska sol
jačmenné krupy a špaldu necháme cez noc nabobtnat v hrnci s vodou
urobíme si kvások - vodda a drožide s cukrom - necháme 15 minut postát a ked pekne pracuje - robia sa bublinky tak prelejeme do pripravenej sypkej zmesi múk zmiešaných so solou - konzistencia ma byt polotekutá - cesto nemá byt hutne, - vymiešame len varechou aby sa všetko pekene spojilo a necháme na teplom mieste rpacovat aspon hodinku potom premiešame a ešte polhodinku necháme kysnut na teplom mieste pripravíme si pečiacu formu - mám formu na biskup. chlebík - ktorá je naozaj nelepivá, takže cesto som tam iba vyliala a nechala vo forme ešte polhodinku pracovat medzitým si nahrejte ruru 190°C a piekla som s ventilátorom 45 minut
300 g špaldovej celozrnnej múky
100 g ražnej celozrnnej muky
1 balíček suš. droždia
400 ml vody - 1 čl cukru
60g jačmenne krupy
40 g špalda - zrno
1 pl himalajska sol
jačmenné krupy a špaldu necháme cez noc nabobtnat v hrnci s vodou
urobíme si kvások - vodda a drožide s cukrom - necháme 15 minut postát a ked pekne pracuje - robia sa bublinky tak prelejeme do pripravenej sypkej zmesi múk zmiešaných so solou
- konzistencia ma byt polotekutá - cesto nemá byt hutne, - vymiešame len varechou aby sa všetko pekene spojilo a necháme na teplom mieste rpacovat aspon hodinku
potom premiešame a ešte polhodinku necháme kysnut na teplom mieste
pripravíme si pečiacu formu - mám formu na biskup. chlebík - ktorá je naozaj nelepivá, takže cesto som tam iba vyliala a nechala vo forme ešte polhodinku pracovat
medzitým si nahrejte ruru 190°C a piekla som s ventilátorom 45 minut