na dva kusky - 30 g = 3 pl špaldovej celozrnnej múky 3 kopcom pl mleteho maku 1/2 čl psyllia 1/2 nastruhaneho vačšieho jablka menší pohár vody - zaleží od velkosti jablčka, ktoré date - konzistencia musi byt taka aby sa lyžicou cesto dalo natlači to formičky - tuha kozistencie 1/4 čl kypriaceho prášku jablko nastruhame, pridaáme muku a psyllium a odoka vody - ak by je cesto tekutejšie, pridáme ešte pl muky, aj bude tuhšie, take pridáme trocha vody 🙂 - natlačíme do formičiek a dáme piect na 8 minut na 180 °C potom vyberieeme a natlačíme plnku - domáci džem zmiešaný s makom - kedže moj stravník je milovník maku dala som veeela maku,,, zaleží od toho kto ma ako rád 🙂 navrch som otlačila vzor čeresničky - plnka je mak + domaci čerešňový džemik a pečieme ešte 8 minut na 180°C 🙂
na dva kusky
- 30 g = 3 pl špaldovej celozrnnej múky
3 kopcom pl mleteho maku
1/2 čl psyllia
1/2 nastruhaneho vačšieho jablka
menší pohár vody - zaleží od velkosti jablčka, ktoré date - konzistencia musi byt taka aby sa lyžicou cesto dalo natlači to formičky - tuha kozistencie
1/4 čl kypriaceho prášku
jablko nastruhame, pridaáme muku a psyllium a odoka vody - ak by je cesto tekutejšie, pridáme ešte pl muky, aj bude tuhšie, take pridáme trocha vody
🙂
- natlačíme do formičiek a dáme piect na 8 minut na 180 °C
potom vyberieeme a natlačíme plnku - domáci džem zmiešaný s makom - kedže moj stravník je milovník maku dala som veeela maku,,, zaleží od toho kto ma ako rád 🙂
navrch som otlačila vzor čeresničky - plnka je mak + domaci čerešňový džemik
a pečieme ešte 8 minut na 180°C 🙂