štavnatý celozrrný koláčik - 150 g špaldova celozrnna muka - 150 g jačmenná celozrnnná múka - 100 g ovsenné vločky - jemné -80 g trst. cukor - 4 velké nastruháné mrkvy - 2 jablká nastrúhané -2.čl domácej koreninovej zmesi (škorica mletá, badián, koriander, aníz, klinčeky, zázvor, muškátový oriešok a kardamon) - 1 balíček suš. droždia - 2 čl kypriaceho prášku - 300 ml vody - teplej všetky suché suroviny spolu zmiešame pridáme teplu - pozor nie horucu vodu vymastíme formičky a cesto dáme lyžicou do formičiek a v nich necháme pracovat vo formčkách (naplnené do 1/2 max 3/4) cca 45-60 min potom pečiem na 180 °vyhriatej rúre aj s ventilátorom - pred pečením som ozdobila polovičkami vlašských orieškov smile – emotikon
štavnatý celozrrný koláčik
- 150 g špaldova celozrnna muka
- 150 g jačmenná celozrnnná múka
- 100 g ovsenné vločky - jemné
-80 g trst. cukor
- 4 velké nastruháné mrkvy
- 2 jablká nastrúhané
-2.čl domácej koreninovej zmesi (škorica mletá, badián, koriander, aníz, klinčeky, zázvor, muškátový oriešok a kardamon)
- 1 balíček suš. droždia
- 2 čl kypriaceho prášku
- 300 ml vody - teplej
všetky suché suroviny spolu zmiešame
pridáme teplu - pozor nie horucu vodu
vymastíme formičky a cesto dáme lyžicou do formičiek a v nich necháme pracovat vo formčkách (naplnené do 1/2 max 3/4) cca 45-60 min
potom pečiem na 180 °vyhriatej rúre aj s ventilátorom
- pred pečením som ozdobila polovičkami vlašských orieškov
smile – emotikon