474 / 503
    elly753
    autor

    pizza žemle zo špaldovej múky
    - kvások - jede balíček drožia a 250 ml teplej vody s čl medu
    500 g špaldovej hladkej celozrnnej múky
    2 čl soli
    2 PL pšeničných otrúb (olebo iných, napr ovsenných, špaldových alebo pše. klíčkov, ...)
    zmeišame múku a kvások a prilejeme ešte cca 100 ml teplej vody
    vypracujeme nelepivé cesto a necháme na telpom mieste kysnút cca hodinku
    -potom ho prehnetieme a rozvaľkáme na 2-3 cm hrubý plát, z ktorého vykrajujeme pohárom žemle - premiestnime ich na plech a potrieme paradajkovým pestom - použijeme bud kúpené alebo si v mixeriku možme vyrbit vlastné - 2 cherry paradajky, 2 sušené paradajky (polovičky) pol hrste slnečnicových semiačok, 2 čl konopných semiačok, soľ a trocha koks. oleja, bazalku - všetko spolu zmiexujeme, ak je to dost riedke pridáme ešte jednu, dve sušené paradajky
    na vrch pridáme nakrájané suše. paradajky - ktoré si vopred na 5 minut namočíme do teplej vody a posypeme strúhaným syrom a konop. semiačkami

    31. okt 2015