pizza žemle zo špaldovej múky - kvások - jede balíček drožia a 250 ml teplej vody s čl medu 500 g špaldovej hladkej celozrnnej múky 2 čl soli 2 PL pšeničných otrúb (olebo iných, napr ovsenných, špaldových alebo pše. klíčkov, ...) zmeišame múku a kvások a prilejeme ešte cca 100 ml teplej vody vypracujeme nelepivé cesto a necháme na telpom mieste kysnút cca hodinku -potom ho prehnetieme a rozvaľkáme na 2-3 cm hrubý plát, z ktorého vykrajujeme pohárom žemle - premiestnime ich na plech a potrieme paradajkovým pestom - použijeme bud kúpené alebo si v mixeriku možme vyrbit vlastné - 2 cherry paradajky, 2 sušené paradajky (polovičky) pol hrste slnečnicových semiačok, 2 čl konopných semiačok, soľ a trocha koks. oleja, bazalku - všetko spolu zmiexujeme, ak je to dost riedke pridáme ešte jednu, dve sušené paradajky na vrch pridáme nakrájané suše. paradajky - ktoré si vopred na 5 minut namočíme do teplej vody a posypeme strúhaným syrom a konop. semiačkami
pizza žemle zo špaldovej múky
- kvások - jede balíček drožia a 250 ml teplej vody s čl medu
500 g špaldovej hladkej celozrnnej múky
2 čl soli
2 PL pšeničných otrúb (olebo iných, napr ovsenných, špaldových alebo pše. klíčkov, ...)
zmeišame múku a kvások a prilejeme ešte cca 100 ml teplej vody
vypracujeme nelepivé cesto a necháme na telpom mieste kysnút cca hodinku
-potom ho prehnetieme a rozvaľkáme na 2-3 cm hrubý plát, z ktorého vykrajujeme pohárom žemle - premiestnime ich na plech a potrieme paradajkovým pestom - použijeme bud kúpené alebo si v mixeriku možme vyrbit vlastné - 2 cherry paradajky, 2 sušené paradajky (polovičky) pol hrste slnečnicových semiačok, 2 čl konopných semiačok, soľ a trocha koks. oleja, bazalku - všetko spolu zmiexujeme, ak je to dost riedke pridáme ešte jednu, dve sušené paradajky
na vrch pridáme nakrájané suše. paradajky - ktoré si vopred na 5 minut namočíme do teplej vody a posypeme strúhaným syrom a konop. semiačkami