250 g špaldovej celozrnnej muky cca 50-70 g ľanovej múky 3 PL konopného proteinu (vobec nemusí byť) 100 g bieleho jogurtu ešte bude treba doliať asi 100 ml vody - lanová muka pojme veľa vody - vodu prilievame ked máme všetko zmiešané - prilejeme podla konzistencie cesta 2 pl medu - všetky suroviny spolu zmiešame a vypracujeme nelepivé cesto - ak treba prisypeme ešte trocha špaldovej muky - necháme kysnut na teplom mieste cca hodinku potom cesto premiesime a vyvalkamé obdlžnik - ten natrieme džemom, a bočné okraje preložíme dovnutra - aby sme ho akoby uzavreli z jednej strany- vzniknutý obdlžnik znova potrieme trocha džemom a preložíme spodné časti smerom dovnutra vzniknutý štvorec ešte trocha rozvalkame a nakrajame na obdlžniky, alebo štvorce - ako sa vám páči a dáme piest . 200 ° C a 20 minut emoticon - necháme podkysnut cca 15-20 min na plechu a pečieme na 200 °C 25 minut
prekladané špaldové pečivko s džemom
kvások : 250 ml vlažného mlieka
cely balíček suš. droždia
1 pl medu
- urobíme kvások
250 g špaldovej celozrnnej muky
cca 50-70 g ľanovej múky
3 PL konopného proteinu (vobec nemusí byť)
100 g bieleho jogurtu
ešte bude treba doliať asi 100 ml vody - lanová muka pojme veľa vody - vodu prilievame ked máme všetko zmiešané - prilejeme podla konzistencie cesta
2 pl medu
- všetky suroviny spolu zmiešame a vypracujeme nelepivé cesto - ak treba prisypeme ešte trocha špaldovej muky
- necháme kysnut na teplom mieste cca hodinku
potom cesto premiesime a vyvalkamé obdlžnik - ten natrieme džemom, a bočné okraje preložíme dovnutra - aby sme ho akoby uzavreli z jednej strany- vzniknutý obdlžnik znova potrieme trocha džemom a preložíme spodné časti smerom dovnutra
vzniknutý štvorec ešte trocha rozvalkame a nakrajame na obdlžniky, alebo štvorce - ako sa vám páči a dáme piest . 200 ° C a 20 minut emoticon
- necháme podkysnut cca 15-20 min na plechu a pečieme na 200 °C 25 minut