@elly753 ahoj, ak som spravne pochopila, mak ide do cesta a potom aj na dzem do plnky? Dakujem.
@tatramatka ano aj do cesta aj do plnky...mm je totalny makoholik...ale staci aj len do plnky 😉
@elly753 aj ja som makoholik 🙂, takze dam aj aj, len som nechcela pokazit recept, preto som sa pytala..
makovo-džemový špaldový závin
kvások : 250 ml vlažného mlieka
cely balíček suš. droždia
1 pl medu
- urobíme kvások
na jeden závin 250 g špaldovej celozrnnej muky
cca 50-70 g ľanovej múky
3 PL konopného proteinu (vobec nemusí byť)
3 kopcom PL mletého maku
100 g bieleho jogurtu
ešte bude treba doliať asi 100 ml vody - lanová muka pojme veľa vody - vodu prilievame ked máme všetko zmiešané - prilejeme podla konzistencie cesta
3 pl medu
- všetky suroviny spolu zmiešame a vypracujeme nelepivé cesto - ak treba prisypeme ešte trocha špaldovej muky
- necháme kysnut na teplom mieste cca hodinku
potom cesto premiesime a vyvalkamé obdlžnik - ten natrieme džemom, posypeme riadne makom, pšeničnými otrubami a zarolujeme
- necháme podkysnut cca 15-20 min na plechu a pečieme na 200 °C 25 minut