188 / 503
    najnovšie som sa zamilovala do granatového jablka
    elly753
    autor

    Nalúpané jadierka môžete konzumovať priamo alebo nimi oživiť ovocný šalát, palacinky, ozdobiť zmrzlinu, či tesne pred podávaním nasypať do šampanského. Ak si trúfnete, dá sa z nich pripraviť aj vynikajúca omáčka ku grilovanému mäsu alebo k rybám. Šťava získavaná lisovaním dužinatých semien sa tradične využíva pri výrobe vína, orientálneho nealkoholického nápoja šerbet či známeho francúzskeho sirupu grenadina. Barmani zas chvália osobitú trpkokyslú chuť granátového džúsu, z ktorého vedia namixovať originálne drinky. Šťavu z granátového jablka si môžete vytlačiť aj doma (alebo si jednoducho kúpiť stopercentný džús) a získate tak skutočný elixír zdravia a krásy.

    – vďaka vysokému podielu antioxidantov zmierňuje následky starnutia, znižuje riziko kardiovaskulárneho systému a rakoviny,
    – prečisťuje organizmus, upravuje trávenie, je vhodné pri črevných kataroch, žalúdočných vredoch, zápaloch žalúdka a čriev, pri prekyslení,
    – pomáha pečeni, obnovuje a regeneruje krv, jeden pohár džúsu denne počas troch mesiacov podstatne zlepší plynulosť krvného obehu,
    – zlepšuje vylučovanie a obeh tekutín v tele, podporuje činnosť obličiek. Je vhodné pri hyperurikémii, obličkových kameňoch, obezite a hypertenzii.
    – konzumácia jedného pohára džúsu denne počas troch mesiacov znižuje riziko arteriosklerózy.
    – pohár granátového džúsu má trojnásobnú antioxidačnú schopnosť ako rovnaké množstvo zeleného čaju, červeného vína a čučoriedkového džúsu.
    – úspešne pomáha pri chudokrvnosti, okrem železa obsahuje vitamín C a meď, ktoré umožňujú jeho efektívnu absorbciu.
    – chráni kĺby v prípade osteoartritídy
    – s konzumáciou buďte opatrní, ak trpíte obličkovou nedostatočnosťou alebo užívate diuretiká

    20. okt 2014
    elly753
    autor

    Čo obsahuje:

    • je bohaté na vitamíny C, B1, B2, B3, B9, E, A a PP, pohár granátového džúsu denne pokryje sto percent odporúčanej dennej dávky vitamínu B9 a polovicu potreby vitamínov A, C a E

    • minerály a stopové prvky (zinok, vápnik, fosfor, horčík, meď, sodík, železo a draslík)

    • tanín (okrem antioxidačného účinku upokojuje sliznicu tráviaceho traktu)

    • množstvo organických kyselín (hlavne kyselinu citrónovú), polyfenoly, šesť esenciálnych a deväť neesenciálnych aminokyselín

    • antioxidanty, hlavne fl avonoidy a polyfenoly

    20. okt 2014