cesto: 100 g celozrnnej múky pšeničnej
100 g ovsenej múky
150 g bieleho jogurtu
30 ml olivového oleja
1/2 ČL soli
náplň: 400 g hríbov
1 väčšia červená cibuľa
domáci paradajkový pretlak
soľ, korenie, cesnak, tymián
100g akéhokoľvek syru
namiesto paradajkového pretlaku možte dať aj 2 PL jogurtu zmiešaného s pretlačeným cesnakom a bylinkami podla chuti
- vypracujeme si cesto vyvalkame ho na doske prenesieme do janskej misky, tak aby boli zakryté aj bočné časti misy, potrieme jogurtom
medzitým si pripravíme na panvici: na kolieska nakrájanu cibulku a na plátky pokrájané sampinoy spolu dusíme, okoreníme - potom preložíme do koláča - do janskej misy
. zakryjeme okraje a posypeme syrom,
pečieme 30 minut na 180 stupnov
- toto je porcia pre 4 osoby,
ja som robila polovičnu porciu pre dvoch - príloha hociaký zeleninový šalát podla chuti
nakoniec som na dvojporciu dala 30 g syra a bolo toho tak akurát, 50 g by mi prišlo až moc 🙂 dala som naspodok 2 pl bieleho jogurtu s provensalskym korením a 1 malým pretlačeným stručikom cesnaku,,, a bolo to naozaj geniálne! 🙂
To vyzera super.receptik?dakujeeeem