@eva1122 pšeno dobre prapláchnut horucou vodou a uvarit v mlieku,,,do hotovej kaše som popučila zopár jahod a ostené som dala len navrch aj s orieškami a goji
- presný postup ako variť pšeno - Pšeno má veľmi široké využitie. Aj keď ste ho možno doteraz nevyskúšali, určite si nájde miesto aj vo vašej kuchyni. Akým spôsobom ho teda pripravovať? Najprv ho dôkladne umyte a sparte vo vriacej vode (2 – 3 krát). Následne prepláchnite studenou vodou, nechajte odkvapkať a uvarte v jeden a pol násobku osolenej vody alebo v mlieku. Varením sa jeho objem viacnásobne zväčší, preto si pripravte dostatočne veľkú nádobu na jeho prípravu. Netreba ho variť dlho, stačí na to približne 15 minút.🙂
Mnam, ak Ta pekne poprosim, prezradis mi recept tak trocha podrobnejsie? Dakujem