netreba to dávať do hrnca s vodou. stačí to také teplé a čerstvo zohriate poriadne zabaliť do deky, resp. pod paplón.
@lenka910 ked sa podarí tak z automatu, kde viem, že je naozaj dobre,,, ak nie tak kupujem aj jednotárskej horské mlieko 3,6 percentné, to čo musí byt v chladiacom boxe,,,, z toho, čo nemusí byt v chlade sa ti neurobí jogurt ale taká divna slizová konzistencia jogurtu s takou divnou chutou.... takže jednotárskeho horske 3,6 percentne mám overené, kludne vyskušaj 🙂
a poháriky s naliatým jogurtom zavrieť a tak dať do hrnca? Ďakujem 🙂
recept: 1 l mlieka (nie krabicové, s čo najvyšším obsahom tuku) a jeden biely jogurt - ja dávam banovecká biely jogurt, mlieko zohrejeme na 45 stupnov a supneme tam jogurt, dobre premiešame a nalievame do pohárikov - 140 -150 ml ich výde 8 - potom dáme do hrnca s vodou zohriatou na 40-50 stupnov a zavrieme pokrievkou, prikryjeme teplou dekou a vyčkáme 5-6 hodín, počas tejto doby to držíme v teple - v tej deke a zakryté, potom preložéme do chladničky, do dalšieho rána krásne zhustne, (ja robievema väčšinou poobede, preto píšem do dalšieho rána 😀 )