toto bola 25 cm forma, piekla som len klasické korpusy : koľko vajec, toľko PL kryštálového cukru a toľko PL múky (hladkej aj polohrubej), trošku PDP. Biely korpus bol z 9 vajec a ružový zo 6.
Punč : 0,5 l vody rozvariť s 0,5 kg cukru. Po vychladnutí pridať 2 - 3 dcl rumu, 3 dcl ananásového džúsu a šťavu z 1 citróna.
Korpusy lepím marhuľovým lekvárom. Polievam každú vrstvu zvlášť a na druhý deň pretočím celú tortu, aby šťava začala "stekať" späť. Dúfam, že je to dosť zrozumiteľné 🙂 .
@ejkula mohla by si mi napisat ako robis Presne tu ruzovu polevu vyzera super To ti vobec nestekala po krajoch? Dala by sa aj biela urobit?
Torta vyzera super 😉
@alenaalenka prepáč, že až teraz odpisujem, skôr som nestihla. To je klasická cukrová poleva len voda a cukor (práškový) a trošičku citrónovej šťavy pre lepšiu chuť. Pomer Ti nenapíšem, pretože to bolo robené "od oka" , aby to bolo dosť husté. Čiže prirodzene je poleva biela, ja som ju dofarbovala. A nestiekla preto, že som mala tortu jeden deň v ráfiku, kým poleva vytuhla.
Mozem poprosit recept?Aka je to velka forma 24 cm?