500 g hladkej múky Babička na kysnuté cesto, 3 PL olej, 3 dcl vody, 1 PL soli kvasok: v 1 dcl ( z tých 3 dcl) s 2 PL cukru 1 balík sušeného droždia alebo 1/2 kocky čerstvého droždia, kvások nechať 10 minút napučať, potom dať k múkovej zmesi, vypracovať hladké nelepivé cesto a nechať kysnúť na teplom mieste 2 hodiny
rozdeliť na polovicu, vyvaľkať, dať kečup, oblohu, použila som plech s papierom na pečenie, plech som položila na spodok rúry (ani na rosť, ale na dno rúry), piekla na 200 st. 15 min.
a dalo som to fakt ,, na pána, veľmi chutná, mäkká aj na druhý deň 🙂👏
chutná domáca pizza
500 g hladkej múky Babička na kysnuté cesto, 3 PL olej, 3 dcl vody, 1 PL soli
kvasok: v 1 dcl ( z tých 3 dcl) s 2 PL cukru 1 balík sušeného droždia alebo 1/2 kocky čerstvého droždia, kvások nechať 10 minút napučať, potom dať k múkovej zmesi, vypracovať hladké nelepivé cesto a nechať kysnúť na teplom mieste 2 hodiny
rozdeliť na polovicu, vyvaľkať, dať kečup, oblohu,
použila som plech s papierom na pečenie, plech som položila na spodok rúry (ani na rosť, ale na dno rúry), piekla na 200 st. 15 min.
a dalo som to fakt ,, na pána, veľmi chutná, mäkká aj na druhý deň 🙂👏