kysnute cesto: kvások: 300 ml mlieka, 1 čl cukru, 1 a pol balíka sušeného droždia alebo 3/4 kocky celé droždie cesto: kvások, 570 g múky (kombinovala som pšenično-ražnú so špaldovou hladkou), 1 čl soli, 150 ml olivového oleja
- do misky preosiať múku, pridať kvások, soľ a olej. Cesto nechať vykysnúť ( niečo okolo 1 hodiny na teplom mieste), potom som cesto rozdelila na menšie bochníky, každý bochník vyvalkať, naniesť tuniaka v paradajkovej omáčke, zavinúť od okraja k stredu, potrieť rozšľahaným vajíčkom, posypať celou rascou a piecť na 180 st. 15 min. - inšpirované z knižky Moje jedlo
kysnute cesto:
kvások: 300 ml mlieka, 1 čl cukru, 1 a pol balíka sušeného droždia alebo 3/4 kocky celé droždie
cesto: kvások, 570 g múky (kombinovala som pšenično-ražnú so špaldovou hladkou), 1 čl soli, 150 ml olivového oleja
- do misky preosiať múku, pridať kvások, soľ a olej. Cesto nechať vykysnúť ( niečo okolo 1 hodiny na teplom mieste), potom som cesto rozdelila na menšie bochníky, každý bochník vyvalkať, naniesť tuniaka v paradajkovej omáčke, zavinúť od okraja k stredu, potrieť rozšľahaným vajíčkom, posypať celou rascou a piecť na 180 st. 15 min.
- inšpirované z knižky Moje jedlo